Με την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη να ξεκινούν για μια ακόμα σεζόν στις 5 Οκτωβρίου, ο πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος βρέθηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα». Εκεί, ο κ. Θεοδωράκης έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Κατερίνα Καινούργιου.

Αρχικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για την πολιτική του πορεία με το κόμμα που ήταν αρχηγός, «Το Ποτάμι», το οποίο είχε καταφέρει να μπει στη Βουλή. Όμως, το 2019 αποφάσισε την οριστική διάλυση του κόμματος, ενώ λίγο καιρό αργότερα, επέστρεψε στη δημοσιογραφία.

«Εγκατέλειψα την πολιτική με δική μου πρωτοβουλία. Και ο τρόπος που μπήκα αλλά και ο τρόπος που βγήκα ήταν πρωτότυπος και μη αναμενόμενος. Δεν είχα σκοπό να μείνω στην πολιτική για να κάνω αύριο τον υπουργό, ήθελα να πω μία δική μου πρόταση. Την είπα, όσο αυτή η πρόταση ακουγόταν ήμουν εκεί. Όταν έπαψε να ακούγεται, έφυγα, αυτό ήταν το τίμιο», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον πολιτικό του στίβο.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως «όταν έφυγα από την πολιτική, ενώ είχα προτάσεις να μπω κατευθείαν στην τηλεόραση, δεν το έκανα γιατί πρέπει να πειστεί και ο πολίτης ότι δεν κλείνεις μία πόρτα και ανοίγεις μία άλλη. Πρέπει να περάσει ένα μεσοδιάστημα. Δεν μπήκα στην τηλεόραση αμέσως μετά, άφησα να περάσουν δύο χρόνια για να καταλάβει ο κόσμος ότι θα κάνω μία προσπάθεια δημοσιογραφική».

«Με τον καρκίνο δεν ξεμπερδεύεις»

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του, καθώς παλαιότερα είχε δώσει τη δική του μάχη με τον καρκίνο. Περιγράφοντας το πώς βίωσε τον καρκίνο, ο ίδιος δεν κρύβει πως φοβήθηκε, ακόμα και τώρα που είναι καλά στην υγεία του, καθώς με τον καρκίνο «δεν ξεμπερδεύεις», όπως είπε.

«Κάτι που πρέπει να πούμε στον κόσμο, είναι ότι με τον καρκίνο δεν ξεμπερδεύεις, πρέπει να σεβόμαστε ότι είναι μία συνεχής προσπάθεια. Δεν το λέω για μένα, το λέω για γυναίκες που πολλές φορές τα σημάδια του καρκίνου είναι πολύ φανερά πάνω τους. Είναι μία συνεχής μάχη.

Eγώ είχα την υποχρέωση να μιλήσω γιατί τότε ήμουν πολιτικός αρχηγός, δεν μπορούσε να είναι κρυφό όλο αυτό. Στην Αμερική απαγορεύεται, η υγεία και ο ιατρικός σου φάκελος είναι ανοιχτός στη Γερουσία, στο Κονγκρέσο.

Μετά την περιπέτεια της υγείας μου αγάπησα λίγο παραπάνω τη ζωή, που πάντα την αγαπούσα και φοβήθηκα λίγο παραπάνω το τέλος, που πάντα το φοβόμουν. Όταν προσεγγίζεις τα χειρουργικά κρεβάτια, φοβάσαι λίγο παραπάνω».