Η Μάργκοτ Ρόμπι μπορεί να είναι μια από τις πλέον ακριβοπληρωμένες σταρ του Χόλιγουντ με το CNBC να αναφέρει πως έβγαλε 50 εκατομμύρια δολάρια από την τεράστια επιτυχία της Barbie, αλλά μάχεται και για τα δικαιώματά της και των συναδέλφων της καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (σ.σ. στην Ελλάδα) ένωσε τη φωνή της με τους υπόλοιπους απεργούς ηθοποιούς και σεναριογράφους.

Η 33χρονη κρατούσε ένα πλακάτ καθώς βρέθηκε στην πορεία των ηθοποιών από τα κεντρικά γραφεία του Netflix ως τα στούντιο της Paramount στο Λος Άντζελες. Βίντεο και φωτογραφίες από την παρουσία της στην πορεία έγιναν viral καθώς φορούσε ένα φαρδύ λευκό t-shirt του συνδικάτου SAG-AFTRA που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις και λευκά sneakers και είχε στον ώμο της μια μαύρη τσάντα.

Οι ηθοποιοί και οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ παραμένουν ενωμένοι στην πρώτη τους κοινή απεργία εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια και υποστηρίζουν πως θέλουν να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους στη βιομηχανία, ενώ τα στούντιο προωθούν την τεχνητή νοημοσύνη τόσο για τη συγγραφή σεναρίων, αλλά και για να υποδυθεί ρόλους. Κι αυτό μονάχα είναι η κορυφή του παγόβουνου αφού ζητούν και καλύτερες αμοιβές από τις streaming πλατφόρμες που επωφελούνται από την προσφορά πετυχημένων σειρών του παρελθόντος.

Οι σεναριογράφοι άρχισαν την απεργία τους τον περασμένο Μάιο και τον Ιούλιο ενώθηκαν μαζί τους οι ηθοποιοί. Ως αποτέλεσμα ήταν να διακοπούν παραγωγές ταινιών και σειρών καθώς και άλλων σόου που προβάλλονται στις ΗΠΑ. Τα στούντιο και οι πλατφόρμες, πάντως, δεν δείχνουν διατεθειμένα να κάνουν πίσω ιδίως στην προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Μάργκοτ Ρόμπι βρέθηκε στην απεργία μαζί με τη φίλη της και συνάδελφό της Σαμάρα Γουίβινγκ καθώς και άλλους ηθοποιούς σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών.