«Η Κίνα είναι μακριά» είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη αναφερόμενη στη διάχυτη ανησυχία που υπάρχει με την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα της Ασίας.

«Σε εμάς η επισκεψιμότητα από την Κίνα είναι κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως δεν παύει να χρειάζεται να πάρουμε μέτρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε το τεστ πριν το ταξίδι και συμφωνούμε σε αυτό. Η Κίνα ήταν από την αρχή του covid ένα ερωτηματικό, είναι περίεργες οι καταστάσεις εκεί και περίεργη η διαχείριση του covid. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι καινούργιο για κάποιο στέλεχος» είπε στον ΑΝΤ1.

Για την γρίπη είπε: «Εγώ περισσότερο την ανησυχία την έχω για τα παιδιά και τους γονείς τους» είπε και διευκρίνισε ότι «όντως υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων, όμως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός». Όπως τόνισε ο έλεγχος στις φαρμακαποθήκες γίνεται σωστά και πρέπει να συνεχιστεί. Έπειτα, όπως τόνισε ο έλεγχος και από τον ΕΦΕΤ, θα πρέπει να επισπευστεί, για αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το ζήτημα. Όπως ανέφερε στα Κέντρα Υγείας και στα εφημερεύοντα νοσοκομεία η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.