Η επιστήμη της Αγγειοχειρουργικής δεν σταματά να εξελίσσεται…

Το ίδιο συμβαίνει και με τις νέες τεχνολογίες που υιοθετούνται στην αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νέο Laser 1940 στην αντιμετώπιση των κιρσών. Δείτε γιατί…

Πριν από 15 χρόνια, το μήκος κύματος των 1470nm ,είχε θεωρηθεί  τότε σταθμός καθώς είχε την μεγαλύτερη απορροφητικότητα την εποχή που σχεδιάστηκε κάνοντας αισθητή την διαφορά στο αποτέλεσμα και στη μείωση των ανεπιθύμητων ενεργειών σε σχέση με τα προηγούμενα Laser (810nm – 980nm – 1064nm -1320nm). Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 10 χρόνια εξέλιξης της ήδη υψηλής τεχνολογίας ώστε να είναι διαθέσιμο Laser στα 1940nm και να αρχίσουν να δημοσιεύονται οι πρώτες μελέτες και να τεθεί σε εφαρμογή.

Τι διασφαλίζει  το Laser 1940 στην αντιμετώπιση των κιρσών

 Tώρα το νέο laser 1940 διασφαλίζει  ακόμη πιο ανώδυνη θεραπεία ,έχει δυνατότητα εφαρμογής σε πιο επιφανειακές φλέβες που μπορεί να οδηγήσει σε πιο «κομψή» και εξατομικευμένη θεραπεία , απλουστεύει  την όλη διαδικασία και  μειώνει τον συνολικό χρόνο της επέμβασης.

Τι πρέπει να ξέρει ο Αγγειοχειρουργός

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια  είναι η μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία από τον Αγγειοχειρουργό. Και αυτό γιατί απαιτεί  Αγγειοχειρουργούς  με δομημένη εκπαίδευση, υψηλή εξειδίκευση και πολύ μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων και ιδιαίτερα στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές και ειδικά στις εφαρμογές με χρήση Laser.

Πότε έγινε η πρώτη αντιμετώπιση κιρσών με laser,στην Ελλάδα

Η πρώτη αντιμετώπιση κιρσών με Laser 1940nm στην Ελλάδα, έγινε στις 23 Μαΐου 2022,από τον αγγειοχειρουργό Αθανάσιο Σιαφάκα.

Το περιστατικό  που επιλέχθηκε δεν ήταν «απλό» αλλά αφορούσε νεαρή γυναίκα , με ιστορικό φλεβικής θρόμβωσης υπό πλήρη αντιπηκτική αγωγή. Η χρήση των αντιπηκτικών δεν διακόπηκε, δεν τροποποιήθηκε ούτε άλλαξε ενόψει της αντιμετώπισης των κιρσών με το Laser 1940nm. Η επέμβαση έγινε αποκλειστικά με τη χρήση τοπικής αναισθησίας και αντιμετωπίστηκε με laser και επιφανειακός κλάδος. Η θεραπεία συνδυάστηκε με τοπικές κιρσεκτομές (χωρίς ράμματα) και υπερηχογραφικά καθοδηγούμενης σκληροθεραπείας με μορφή αφρού – πάντοτε όλα υπό τοπική αναισθησία. Η ασθενής ήταν πολύ άνετη καθόλη τη διάρκεια της θεραπείας και σηκώθηκε μόνη της (χωρίς καμία βοήθεια) άμεσα για να περπατήσει.

Πόσο πιο εξατομικευμένη και αποτελεσματική είναι η αντιμετώπιση κιρσών με το νέο Laser 1940nm;

Η αντιμετώπιση των κιρσών με  το ενδοφλεβικό Laser 1940nm, είναι εντελώς εξατομικευμένη, πολύ αποτελεσματική και ασφαλής, με μεγάλη ακρίβεια και με δυνατότητα λεπτότατων χειρισμών. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα για την ασφάλεια των ασθενών είναι το γεγονός πως η οπτική ίνα για το  LASER 1940nm είναι «μίας χρήσης και κλειδωμένη»  άρα δεν αντιγράφεται, δεν ξαναποστειρώνεται, δεν επαναχρησιμοποιείται, δεν παρακάμπτεται. 

Για όλους αυτούς τους λόγους το νέο laser 1940 είναι η εξέλιξη…στην υπηρεσία του Αγγειοχειρουργού που ξέρει,για την καλύτερη αντιμετώπιση της φλεβικής σας πάθησης.

Αυτό το άρθρο γράφτηκε με τη συνεργασία του αγγειοχειρουργού Αθανασίου Σιαφάκα, επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου Φλεβικών Παθήσεων VeinCenter.gr