Τις επόμενες μέρες αναμένονται να ξεκινήσουν οι φαρμακοποιοί τις εγγραφές ασθενών στον προσωπικό γιατρό, που είναι π.χ μεγάλης ηλικίας και δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Η πλατφόρμα εγγραφής στον προσωπικό γιατρό έχει ανοίξει για όλους στην Ελλάδα, ενώ από την πρώτη Σεπτέμβρη έχει ανοίξει και για την Αττική.

Για την εγγραφή χρειάζεται κινητό τηλέφωνο και εδώ προκύπτει πρόβλημα για όσους δεν έχουν, καθώς δεν μπορούν να εγγραφούν μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ. Σύμφωνα με το Mega αυτό το πρόβλημα αναμένεται να ξεπεραστεί καθώς η ΗΔΙΚΑ, για την εγγραφή σε προσωπικό γιατρό, δεν θα απαιτεί κινητό τηλέφωνο.

Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα οι πολίτες θα ξεκινήσουν μέσα στη βδομάδα τις εγγραφές τους στα φαρμακεία, χωρίς την υποχρέωση του κινητού τηλεφώνου.

H διαδικασία

O φαρμακοποιός επιλέγει προσωπικό ιατρό με βάση την επιθυμία του πολίτη και ολοκληρώνει την εγγραφή του σε αυτόν.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής ο πολίτης λαμβάνει ενημερωτικό SMS ή/και email για την ολοκλήρωση της εγγραφής του στο συγκεκριμένο προσωπικό γιατρό καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς του για την ηλεκτρονική πρόσβαση στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας. Όσοι δεν έχουν κινητό θα τα λαμβάνουν αποκλειστικά με εκτυπώσιμη μορφή.

Η πληρωμή φαρμακοποιών είναι άπαξ ανά ΑΜΚΑ σε όλες τις περιπτώσεις, με αποζημίωση η οποία έχει οριστεί σε 3 ευρώ προ ΦΠΑ 24%. Η πληρωμή θα γίνεται για κάθε μήνα με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών το οποίο θα εκδίδεται στις αρχές κάθε επόμενου μήνα, για αναρτημένες πράξεις οι οποίες θα αντλούνται από την ΗΔΙΚΑ για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.