Μελέτες αποδεικνύουν ότι τα «μαγικά μανιτάρια» και οι παραισθησιογόνες ουσίες μπορούν να θεραπεύσουν την κατάθλιψη. Μάλιστα η ψυχεδελική θεραπεία είναι ένα βήμα πριν την επίσημη έγκριση να συνταγογραφείται ως αγωγή.

«Η ψιλοκυβίνη είναι η ψυχοδραστική ένωση που βρίσκεται στα “μαγικά μανιτάρια”. Η θεραπεία με αυτή μπορεί να είναι χρήσιμη στη θεραπεία ασθενών με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, διαταραχή χρήσης καπνού, διαταραχή χρήσης αλκοόλ και υπαρξιακή δυσφορία (άγχος και κατάθλιψη). Τώρα επεκτείνουμε το ερευνητικό πρόγραμμα για να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε εάν η θεραπεία με ψιλοκυβίνη μπορεί να είναι χρήσιμη για τη θεραπεία ενός ευρύτερου φάσματος διάθεσης διάθεσης, χρήσης ουσιών και άλλων ψυχιατρικών διαταραχών» λέει στον Ελεύθερο Τύπο ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής και αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου για την Ψυχεδελική και την Έρευνα Συνείδησης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Frederick Barrett.

Όπως είπε η ψυχεδελική θεραπεία δεν έχει ακόμα εγκριθεί ως φάρμακο. «Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή υποβλήθηκαν σε θεραπεία με δύο δόσεις ψιλοκυβίνης ήταν σε ύφεση από την κατάθλιψη για τουλάχιστον ένα χρόνο μετά τη θεραπεία» επισήμανε ο κ. Barrett.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δύο πολυεθνικές κλινικές δοκιμές φάσης 3 έχουν εγκριθεί από τον FDA και τον EMA για να καθοριστεί εάν η θεραπεία με ψιλοκυβίνη μπορεί να εγκριθεί ως φάρμακο. Μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές ο FDA και ο EMA θα είναι σε θέση να καθορίσουν εάν μπορούν να εγκρίνουν τη θεραπεία με ψιλοκυβίνη