Ρεκόρ κρουσμάτων ανακοίνωσε και πάλι σήμερα, Πέμπτη (30/12) το Ηνωμένο Βασίλειο, με 189.213 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες, καθώς και 332 θανάτους από την Covid-19. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί μόλις χθες, Τετάρτη (29/12), με 183.037 μολύνσεις.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, στον αριθμό των ασθενών που απεβίωσαν περιλαμβάνονται και θάνατοι που δεν είχαν ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες (24-29 Δεκεμβρίου) λόγω των διαφορετικών συστημάτων καταγραφής κατά την περίοδο των διακοπών.

Η αύξηση των κρουσμάτων, την οποία πυροδοτεί η άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον, συμπίπτει επίσης με μια αύξηση του αριθμού των ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία.

Παρά τον αυξανόμενο, πάντως, αριθμό κρουσμάτων, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι δεν θα επιβάλει νέους περιορισμούς φέτος στην Αγγλία προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά της Όμικρον, η οποία αντιπροσωπεύει αυτή τη στιγμή το 90% όλων των μολύνσεων στην κοινότητα, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας.

Στη σκιά της Όμικρον θα «γιορτάσει» την Πρωτοχρονιά η υφήλιος. Τα κρούσματα σπάνε όλα τα ρεκόρ, ενώ νέα μέτρα λαμβάνονται στην Ευρώπη και τον κόσμο.