Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της μονάδας φροντίδας για τους πάσχοντες από νευρομυϊκές παθήσεις στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Η μονάδα προσφέρει εξειδικευμένη φροντίδα στους ασθενείς και ήδη περίπου 60 ασθενείς έχουν ενταχθεί στο θεραπευτικό πρόγραμμα.

Η συγκεκριμένη μονάδα θα καλύπτει τις ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των νησιών του Ιονίου. Κατασκευάστηκε με χορηγία του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και παραδόθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου από το Σωματείο MDA Ελλάδας.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεώργιος Παναγιωτάκης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, αφού ευχαρίστησε τους δωρητές, τόνισε ότι «η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για να είμαστε υπερήφανοι, για τις υπηρεσίες που προσφέρει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο».

Από την πλευρά του ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Γκούμας, δήλωσε ότι νοιώθει περήφανος και συγκινημένος και αυτό οφείλεται «αφενός στο σημαντικό έργο που μας παραδίδει το Σωματείο MDA Ελλάς και αφετέρου το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που πιστοποιεί μια βαθειά ελληνική παράδοση που είναι η χορηγία».

Τέλος ο διοικητής του νοσοκομείου Απόστολος Λέτσιος τόνισε ότι «το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” συνεχίζει να μας στηρίζει, προσφέροντας ένα σημαντικό ποσό για την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.