Μαύρο τσάι κατά του διαβήτη

Εμποδίζει την απορρόφηση της γλυκόζης


ΥΓΕΙΑ
21:36
07/03/2015
Μαύρο τσάι κατά του διαβήτη
loading

Ολοένα και περισσότερες επιστημονικές έρευνες τονίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες της κατανάλωσης τσαγιού και ιδιαίτερα των ωφελειών που προσφέρει στον οργανισμό σε σχέση με την πρόληψη της εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Μια νέα μελέτη αμερικανών επιστημόνων αναφέρει, ότι το μαύρο τσάι εμποδίζει την απορρόφηση της γλυκόζης από τον οργανισμό, οι μεγάλες ποσότητες της οποίας μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

Οι ερευνητές, που παρασκεύασαν το τσάι σε εργαστηριακές συνθήκες, υποστηρίζουν ακόμη ότι μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του διαβήτη στους ανθρώπους.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν, ότι το μαύρο τσάι μπορεί να αναστείλει τα ένζυμα υδρόλυσης των υδατανθράκων και η δραστηριότητα αυτή εξαρτάται από τις υψηλού μοριακού βάρους φαινολικές ενώσεις» αναφέρουν οι συγγραφείς της μελέτης, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent.

Η έρευνα, που διεξήχθη από ερευνητές του πανεπιστημίου Framingham στις ΗΠΑ, χτίζει επάνω σε προηγούμενες μελέτες ιαπώνων επιστημόνων που είχαν γίνει πριν από δύο δεκαετίες.

Το 1995, ερευνητές από το Hokkaido Pharmaceutical University School of Pharmacy είχαν βρει ότι το μαύρο τσάι έχει «αντι-υπεργλυκαιμικά αποτελέσματα», οδηγώντας σε μειωμένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα των ποντικιών, καθώς επίσης και στην πρόληψη και θεραπεία των ποντικιών με διαβήτη.

«Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το μαύρο τσάι, όπως και το πράσινο, έχει αντιδιαβητική δράση» είχαν συμπεράνει τότε οι ερευνητές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει