Οξεία επίθεση κατά όσων διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες» για τον κορονοϊό εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του τη Δευτέρα (11/10) ο Σωτήρης Τσιόδρας ενώ τους κατηγόρησε ότι «δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των δεδομένων».

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Ελληνοαμερικανού καθηγητή Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών Νικόλα Χρηστάκη, ο κ. Τσιόδρας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις προειδοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων (ECDC) για αναμενόμενη έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

«Όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων» διαμήνυσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Εστιάζοντας στην «επικοινωνία του κινδύνου», όπως την χαρακτήρισε, ο Σωτήρης Τσιόδρας υπογράμμισε πως χρειάζεται προσεκτική και αμερόληπτη αξιολόγηση των στοιχείων και δήλωσε πως «είναι πολλοί αυτοί που διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες».

«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για μελέτες που αφορούν την προέλευση του ιού, για την προέλευσή του από εργαστήρια» είπε παράλληλα ο λοιμωξιολόγος.

«Η Ελλάδα πήγε καλά με την πανδημία»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εκτίμησε πως η Ελλάδα πήγε καλά με την πανδημία, διότι, στα πρώτα κύματα, ακούγαμε τους ειδικούς, προσέχαμε, συμμορφωνόμασταν με τους κανόνες προστασίας και δεν ακούγαμε αντιεπιστημονικές και επικριτικές απόψεις.

Δείτε την ομιλία του Σωτήρη Τσιόδρα