Φαγητό και σεξ; Μήπως να το ξανασκεφτείτε; Γιατί μπορεί να λένε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, ωστόσο το τραπέζι πρέπει να απέχει-τουλάχιστον μέχρι την.. χώνεψη-, από το κρεβάτι.

Φυσικά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του αλκοόλ. Όταν το στομάχι είναι άδειο, τότε οι επιπτώσεις του οινοπνεύματος είναι μάλλον καταστροφικές. Από τη στιγμή που το άδειο στομάχι είναι κάτι που αποφεύγεται, εντούτοις υπάρχουν μερικά πράγματα, μερικές ανθρώπινες ασχολίες που είναι καλύτερα να γίνονται όταν είμαστε νηστικοί.

Ιδού πέντε δραστηριότητες που γίνονται καλύτερα με άδειο στομάχι:

Γυμναστική

Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου Northumbria, οι ασκήσεις που γίνονται με άδειο στομάχι πριν το πρωινό, βοηθούν την καύση περισσότερου λίπους.

Σεξ
Για τη διαδικασία της χώνεψης καταναλώνεται αρκετή ενέργεια από τον οργανισμό, κάτι που είναι απαραίτητη για την ερωτική πράξη.

Τυχερά παιχνίδια
Έρευνα από φοιτητές του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, απέδειξε ότι τα τυχερά παιχνίδια είναι καλύτερα να παίζονται με άδειο στομάχι. Κι αυτό συμβαίνει επειδή η πείνα βρέθηκε να σχετίζεται με τη λήψη πλεονεκτικών αποφάσεων.

Κατανάλωση συγκεκριμένων φαρμάκων
Ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντιφυματικά ή ακόμα και το βιάγκρα είναι καλύτερα να καταναλώνονται ενώ το στομάχι δεν είναι γεμάτο. Ο λόγος είναι ότι με αυτό τον τρόπο θα απορροφηθούν καλύτερα από τον οργανισμό.

Ύπνος
Να πηγαίνετε για ύπνο αφού έχετε καταναλώσει προηγουμένως ένα ελαφρύ σνακ. Το να πηγαίνετε στο κρεβάτι με γεμάτο στομάχι, απαιτείται από τον οργανισμό να καταναλώσει μεγάλη ενέργεια για τη χώνεψη.

Μάθηση
Σύμφωνα με μελέτη της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Yale, η πείνα βοηθάει τους μαθητές να «απορροφούν» περισσότερη γνώση. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δε γίνεται λόγος για στέρηση.