Στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίων κορονοϊού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση για την εμβολιαστική κάλυψη.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στην άποψη ερευνητών που αναφέρουν ότι η ανοσία από τις δύο δόσεις είναι ισχυρή και με μεγαλύτερη ανοσιακή διάρκεια απ΄ ό,τι αρχικά υπέθεταν.

«Πιθανώς σε αυτό να συντελεί και η αναμνηστικού τύπου διέγερση του ανοσοποιητικού που γίνεται από την κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα, είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Οι μελέτες που εξελίσσονται είναι αυτές που θα καθορίσουν το πότε θα χρειαστεί επανεμβολιασμός», σημείωσε.

«Η πανδημία έχει μια δυναμική εξέλιξή που υπαγορεύει πολλές φορές μεταβολές μέτρων, που κάποια ίσως δεν κατανοούνται πλήρως, αλλά αυτό που υπογραμμίζεται είναι ότι γίνονται πάντα με γνώμονα το όφελος και του ατόμου και της κοινωνίας» πρόσθεσε.

Θεοδωρίδου: Αναμένεται αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού και στους υγειονομικούς

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσε, ακόμα, ότι αναμένεται αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού και στους υγειονομικούς.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής που γνωμοδότησε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στο πλαίσιο της Ιπποκρατικής αρχής να ωφελούμε χωρίς να βλάπτουμε τους άλλους.

«Η κλιμακούμενη πρωτοβουλία από την πλευρά της Πολιτείας περιλαμβάνει τρία στάδια: Στοχευμένη ενημέρωση, μέτρα ενθάρρυνσης και αποθάρρυνσης για ορισμένα πράγματα και πρόβλεψη της υποχρεοτικότητας ως έσχατη λύση, είπε και εξέφρασε την ελπίδα τα δύο πρώτα μέτρα να βοηθήσουν ώστε να μην χρειαστεί η εφαρμογή του τρίτου» ανέφερε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο