Αν και αποτελείται κατά 90% από νερό, το ήπαρ επεξεργάζεται καθημερινά όλες τις ουσίες από τροφές, φάρμακα, ποτά κ.ά. που εισέρχονται στον οργανισμό μας απλά τρώγοντας, πίνοντας, αναπνέοντας. Είναι το μεγαλύτερο εσωτερικό μας όργανο και εκτελεί περισσότερες από 500 γνωστές βιοχημικές λειτουργίες που συμπεριλαμβάνουν την απενεργοποίηση δηλητηρίων και τοξινών, τη σύνθεση πολλών ζωτικών ουσιών όπως αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα κ.ά., την παραγωγή χολής, την απορρόφηση βιταμινών κ.ά.

Η ηπατική λειτουργία μπορεί να επιβαρυνθεί από διάφορες αιτίες όπως λ.χ. ιογενείς  λοιμώξεις, φαρμακευτικές αγωγές, κακή διατροφή, υπερκατανάλωση τροφής ή/και αλκοόλ κ.ά. Για το δικό μας καλό κυριολεκτικά, οφείλουμε να διατηρούμε το ήπαρ υγιές με κάθε τρόπο.

Η Flora παρασκευάζει τη μοναδική φόρμουλα Milk Thistle Plus που συνδυάζει ιδανικά  τυποποιημένα εκχυλίσματα από σπόρους γαϊδουράγκαθου, ρίζα πικραλίδας και φύλλα αγκινάρας. Τα συστατικά αυτών των βοτάνων συνεργάζονται για να υποστηρίξουν την ηπατική λειτουργία και να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των βλαπτικών τοξινών.

Τα συστατικά βότανα

Το γαϊδουράγκαθο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αποτοξίνωση του ήπατος, της χοληδόχου κύστης και των νεφρών, επιτρέποντας αυτά τα όργανα να λειτουργούν σε μέγιστη αποδοτικότητα. Η Silymarin, το σημαντικότερο ενεργό συστατικό του γαϊδουράγκαθου, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά στην αναγέννηση των ηπατικών κυττάρων.

Παράλληλα, λειτουργεί προστατευτικά, εμποδίζοντας τις τοξίνες να εισχωρήσουν στα ηπατικά κύτταρα αλλά και εξουδετερώνοντας τις τοξίνες που έχουν ήδη εισχωρήσει.

Τα εκχυλίσματα της ρίζας πικραλίδας και των φύλλων αγκινάρας συμβάλλουν στον καθαρισμό του ήπατος από το συσσωρευμένο λίπος, αυξάνουν την παραγωγή χολής, τονώνουν το πεπτικό, απολυμαίνουν το ουροποιητικό ενώ περιέχουν ινουλίνη, που τρέφει τα φιλικά βακτήρια του εντέρου και διεγείρει το ανοσοποιητικό.

Ο συνδυασμός Γαϊδουράγκαθου – Πικραλίδας – Αγκινάρας στο Milk Thistle Plus:

  • Αποτοξινώνει και προστατεύει το ήπαρ από την τοξική δράση χημικών, βαρέων μετάλλων, φαρμάκων, δηλητηρίων
  • Συμβάλλει δραστικά στη μείωση των βλαβών από αλκοόλ
  • Βοηθά το ήπαρ σε περιπτώσεις χρόνιας καταπόνησης
  • Υποστηρίζει την αναπαραγωγή νέων, υγιών ηπατικών κυττάρων
  • Συντελεί στη διατήρηση χαμηλών επιπέδων λιπιδίων
  • Παρουσιάζει αντιδιαβητική δράση 
  • Βοηθά την έκκριση χολής και μειώνει τα συμπτώματα δυσπεψίας και δυσκοιλιότητας

Παρασκευάζεται από τη Flora, Canada. Διανέμεται αποκλειστικά από τη MedMelon, τηλ. 2310 449441, medmelon.gr