Αν τα κουνούπια έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση σε εσάς και όχι σε κάποιους άλλους, τότε μπορείτε άφοβα να κατηγορήσετε τα γονίδιά σας.
«Τα κουνούπια έλκονται από τη θερμότητα του σώματος μας και τα διάφορα χημικά σήματα, όπως το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε», αναφέρει η Missy Henriksen, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Διαχείρισης Παρασίτων στην εφημερίδα Daily News.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες μελέτες που υποδηλώνουν ότι τα καλοκαιρινά παράσιτα έλκονται από τους πότες μπίρας, ανθρώπους με δύσοσμα πόδια και άτομα με ομάδα αίματος Ο…
Επιπλέον, το να φορέσετε άρωμα ή αποσμητικό αυτό μάλλον θα «νοστιμίσει» περισσότερο το δέρμα σας για τα 176 είδη κουνουπιών που βρίσκονται στις ΗΠΑ: Μέλισσες και άλλα παράσιτα προτιμούν τις κατασκευασμένες, όπως το άρωμα, μυρωδιές.

Η Henriksen συνιστά πρωτίστως τη χρήση εντομοαπωθητικών, για ένα καλό αποτέλεσμα. «Ψάξτε για συστατικά όπως το έλαιο ευκαλύπτου ή λεμονιού», σημειώνει ή επιλέξτε να ζήσετε στα πέντε μέρη του πλανήτη που δεν ευδοκιμούν τα κουνούπια: Ισλανδία, Νέα Καληδονία, Γαλλική Πολυνησία, Σεϋχέλλες και Ανταρκτική.