Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά προβλέπει ότι είναι «θέμα εβδομάδων» μέχρι τα παιδιά ηλικίας 12-16 να αρχίσουν να λαμβάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αν αυτό εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Μιλώντας στo ισραηλινό «Κανάλι 12», σύμφωνα με το timesofisrael.com, είναι πιθανό ακόμα και παιδιά δημοτικού να εμβολιαστούν έως το τέλος του έτους.

Η Pfizer πρόσφατα ξεκίνησε κλινικές δοκιμές για πάνω από 2.000 παιδιά, ηλικίας 12 έως 15 ετών και ελπίζει να έχει αποτελέσματα μέσα σε λίγους μήνες. Στο μεταξύ στο Ισραήλ χορηγήθηκε το εμβόλιο των Pfizer/BionTech σε 600 παιδιά ηλικίας από 12 έως 16 ετών τα οποία πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, όπως διαβήτη και καρδιαγγειακές ασθένεις και ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου αν νοσήσουν από κορονοϊό.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας αναμένει επίσης να ξεκινήσει εμβολιασμούς σε παιδιά άνω των 12 ετών από Μάιο – Ιούνιο αν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών είναι θετικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.