Τα παλιά μαξιλάρια ευθύνονται για ακμή και αλλεργίες

Οι ειδικοί λένε ότι το μαξιλάρι έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία μας


ΥΓΕΙΑ
21:50
08/08/2014
Τα παλιά μαξιλάρια ευθύνονται για ακμή και αλλεργίες
loading

Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς το αγαπημένο τους μαξιλάρι. Μάλιστα, επειδή δεν θέλουν να το αποχωριστούν, παραμελούν το πλύσιμό του, ενώ δεν το αλλάζουν αν δεν περάσουν πολλά χρόνια. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι αγοράζουν νέο μαξιλάρι κάθε 3,5 με 5 χρόνια.

Οι ειδικοί λένε ότι το μαξιλάρι που χρησιμοποιούμε έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία μας και ισχυρίζονται ότι θα ήμασταν πιο σχολαστικοί με τη φροντίδα του, αν γνωρίζαμε ότι η ελλιπής καθαριότητά του μπορεί να προκαλέσει ακμή και αλλεργικές αντιδράσεις (π.χ. συνάχι ή βήχα) ή να επιδεινώσει τις κρίσεις άσθματος.

Σύμφωνα με τον δρ. Robert Oexman, διεθυντή του Ινστιτούτου «Sleep to Live» στη Βόρεια Καρολίνα, το ιδανικό είναι να αντικαθιστούμε τα παλιά μαξιλάρια με νέα κάθε έξι μήνες. Ο λόγος είναι ότι συγκεντρώνουν βρωμιές, ακάρεα και νεκρά κύτταρα από το δέρμα μας, με αποτέλεσμα όταν ξαπλώνουμε σε αυτά να μεταφέρεται στο πρόσωπό μας η βρωμιά που έχουν και να προκαλείται ακμή.

Από την πλευρά του, ο δρ. Mark Neustrom, αλλεργιολόγος και ανοσολόγος στο Κάνσας επισημαίνει ότι από το 20% των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από αλλεργίες, περίπου τα 2/3 είναι αλλεργικοί στα ακάρεα της οικιακής σκόνης, που ζουν στα κλινοσκεπάσματα και τα χαλιά. Οι ερευνητές λένε ότι αν τα συμπτώματα της αλλεργίας είναι πιο έντονα το πρωί και τη νύχτα, να είμαστε σίγουροι ότι ο αποκλειστικός υπεύθυνος είναι το μαξιλάρι που χρησιμοποιούμε.

Οι επιστήμονες παροτρύνουν να πλένουμε τακτικά τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες, ενώ ως επιπλέον μέτρο προφύλαξης συστήνουν τη χρήση στεγνωτηρίου. Όσον αφορά τη σωστή επιλογή τους, συμβουλεύουν εκείνοι οι οποίοι κοιμούνται ανάσκελα ή στο πλάι να επιλέγουν αφράτα μαξιλάρια που να «γεμίζουν» το κενό ανάμεσα στο κεφάλι και τους ώμους. Αντίθετα, για εκείνους που ξαπλώνουν μπρούμυτα συστήνουν τα μαξιλάρια να είναι λεπτά.

Πηγή: vita.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει