Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για μέτρηση Οστικής Πυκνότητας για τις γυναίκες σε δημοτικές ενότητες του δήμου Κέρκυρας διοργανώνει ο Δήμος με τη συνεργασία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας.

Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε είναι το ακόλουθο:

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, στη Δημοτική Ενότητα Κορισσίων, στο κτίριο που στεγάζεται το Αγροτικό Ιατρείο της Δημοτικής Κοινότητας Αργυράδων, στους Αργυράδες και

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014, στη Δημοτική Ενότητα Κορισσίων, σε χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Κοινότητας Περιβολίου, στο Περιβόλι.

Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Ιουνίου 2014, στη Δημοτική Ενότητα Λευκιμμαίων, στο κτίριο που στεγάζεται η αίθουσα Τέχνης και Λόγου του Γυμνασίου Λευκίμμης, στη Λευκίμμη.

Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Ιουνίου 2012, στη Δημοτική Ενότητα Φαιάκων, σε ισόγειο χώρο στο κτίριο που στεγάζεται η Δημοτική Ενότητα, στον Ύψο.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν 9.00-14.30, ενώ το πρόγραμμα για τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες θα αναφερθεί σε επόμενη ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες 50 έως 65 ετών και ιδιαίτερα σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καθώς και σε ενήλικες που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.
Γυναίκες που μπορούν να κάνουν την εξέταση κατά προτεραιότητα :

● Γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση.
● Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση κορτιζόνης.
● Γυναίκες με προβλήματα Θυρεοειδούς.
● Γυναίκες που έχουν στην οικογένεια βεβαρυμμένο ιστορικό οστεοπόρωσης.