Με το που έρθουν στην Ελλάδα τα εμβόλια για τον κορονοϊό σε 24 ώρες θα μπορούμε να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι στη χώρα μας θα έρθουν πάνω από 500.000 δόσεις εμβολίων σε πρώτη φάση και με αυτές τις δόσεις πρόκειται να εμβολιαστούν αρχικά 250.000 άτομα αφού το εμβόλιο είναι 2 δόσεων και ο εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσεις αρχές Ιανουαρίου.

Παράλληλα δήλωσε πως σήμερα ή τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί το ποιες ομάδες θα εμβολιαστούν πρώτα.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους μέσω της άυλης συνταγογράφησης θα αποστέλλεται ένα SMS με το προτεινόμενο ραντεβού και για τις δύο δόσεις του εμβολίου. Ο πολίτης θα απαντά με ένα ναι ή με ένα όχι για το αν τον βολεύει η ημερομηνία.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως αυτές τις μέρες γίνεται επεξεργασία του σχεδίου γι’ αυτούς που δεν μπορούν να μεταβούν στα κέντρα εμβολιασμών και πως το πρώτο που πρέπει να κάνουν οι πολίτες που είναι να εμβολιαστούν είναι να εγγραφούν στην άυλη συνταγογράφηση.

Πρόβλεψη θα υπάρχει και για τους ηλικιωμένους και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά μέσα. Ο Γενικός Γραμματέας διευκρίνισε πως οι υγειονομικοί θα εμβολιαστούν στα νοσοκομεία ενώ στους οίκους ευγηρίας θα μετακινηθούν οι ίδιοι για να εμβολιάσουν τα άτομα που είναι εκεί.

Παράλληλα, σημείωσε πως θα είναι συγκεκριμένος ο αριθμός των ατόμων που θα προσέρχεται στα κέντρα για να μην δημιουργείται συνωστισμ