Με συστήματα αιμοκάθαρσης, ακτινολογικά και αναισθησιολογικά μηχανήματα, καθώς και χειρουργικά τραπέζια, ενισχύονται τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Στερεάς Ελλάδας, με απόφαση της γενικής γραμματέως της Περιφέρειας, Κατερίνας Διαμαντοπούλου.

Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Ποιότητα Ζωής και τις Υποδομές Υγείας τέσσερα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.280.000 ευρώ.

Αναλυτικά, τα έργα είναι:

– «Προμήθεια και εγκατάσταση μηχανημάτων αιμοκάθαρσης», 34 συνολικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (10), στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς (12) και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας (12).

– «Προμήθεια και εγκατάσταση αναισθησιολογικών μηχανημάτων», 7 συνολικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς (4), στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης (2) και στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας (1).

– «Προμήθεια και εγκατάσταση ακτινολογικών ψηφιακών μηχανημάτων», 2 συνολικά, για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

– «Προμήθεια και εγκατάσταση χειρουργικών τραπεζιών», 4 συνολικά, που θα εγκατασταθούν από 1 τεμάχιο στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης και το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καρύστου.