Μόσιαλος για το εμβόλιο Pfizer – BioNTech: Έως τα μέσα Δεκεμβρίου η άδεια – Πού βασίζουν την αίτησή τους οι φαρμακευτικές

Η ανάλυση του καθηγητή και τα έξι σημεία του φακέλου που κατέθεσαν οι δύο εταιρείες


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
18:16
20/11/2020
Μόσιαλος για το εμβόλιο Pfizer - BioNTech: Έως τα μέσα Δεκεμβρίου η άδεια - Πού βασίζουν την αίτησή τους οι φαρμακευτικές
5
loading

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, αναφέρεται στα νεότερα για την υποβολή αίτησης των Pfizer και BioNTech σχετικά με την αδειοδότηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να χορηγηθεί η άδεια, με τον καθηγητή να αναλύει πού βασίζουν οι φαρμακευτικές εταιρείες την αίτησή τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου στο Facebook: Οι Pfizer/BioNTech θα υποβάλουν σήμερα την αίτηση έκτακτης αδειοδότησης του υποψηφίου Covid-19 εμβολίου τους, στις ρυθμιστικές υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ (FDA).

Η υποβολή του φακέλου βασίζεται:

1. στο ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου- 95% (p <0,0001)- που καταδεικνύεται στην κλινική μελέτη φάσης 3 των εταιρειών σε συμμετέχοντες χωρίς προηγούμενη λοίμωξη SARS-CoV-2 (πρώτος πρωταρχικός στόχος) και επίσης σε συμμετέχοντες με και χωρίς προηγούμενη SARS -CoV-2 μόλυνση (δεύτερος πρωταρχικός στόχος), σε κάθε περίπτωση που μετράται 7 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

2. Η ανάλυση βασίστηκε σε 170 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19.

3. Η υποβολή της αίτησης υποστηρίζεται επίσης από ζητούμενα δεδομένα ασφαλείας από ένα τυχαιοποιημένο υποσύνολο περίπου 8.000 συμμετεχόντων ηλικίας ≥18 ετών, και ανεπιθύμητα δεδομένα ασφαλείας από περίπου 38.000 συμμετέχοντες σε δοκιμές (που παρακολουθήθηκαν για διάμεσο διάστημα δύο μηνών μετά τη δεύτερη δόση του υποψηφίου εμβολίου).

4. Η υποβολή περιλαμβάνει επίσης ζητούμενα δεδομένα ασφαλείας για περίπου 100 παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

5. Περίπου το 42% των παγκόσμιων συμμετεχόντων και το 30% των συμμετεχόντων στις ΗΠΑ στη μελέτη Φάσης 3, έχουν διαφορετικά φυλετικά και εθνικά υπόβαθρα, ενώ στο 41% ​​του παγκόσμιου και στο 45% των ΗΠΑ οι συμμετέχοντες είναι 56-85 ετών.

6. Μέχρι σήμερα, η Επιτροπή Παρακολούθησης των Δεδομένων (DMC) της μελέτης δεν έχει αναφέρει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια που να σχετίζονται με το εμβόλιο.

Σύμφωνα με πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η επιτροπή του FDA σκοπεύει να συνεδριάσει τον Δεκέμβριο (8-10/12) για να συζητηθεί το εμβόλιο, αν και οι ημερομηνίες θα μπορούσαν να αλλάξουν.

Τι άλλο γνωρίζουμε;

1. Οι εταιρείες αναμένουν ότι το FDA θα χορηγήσει την άδεια έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

2. Η Pfizer δήλωσε ότι αναμένει να ετοιμάσει 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου φέτος, αρκετές για την προστασία 25 εκατομμυρίων ανθρώπων.

3. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμαστικής διανομής έχει ήδη ξεκινήσει σε 4 πολιτείες των ΗΠΑ.

Αυτή η εβδομάδα συνεχίζει με καλά νέα από το μέτωπο των εμβολίων και μένουμε αισιόδοξοι».

Νεότερα για την αίτηση επείγουσας αδειοδότησης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Οι Pfizer/BioNTech θα υποβάλουν...

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Διεγερθητο

  Μπορώ να έχω την άποψη ότι δεν το κρίνω ασφαλές για τον εαυτό μου και για τα παιδιά και θα προτιμούσα να μην το κάνω μεχρις ότου υπάρξει ασφαλές δείγμα ή θα με κυνηγήσει ο εισαγγελέας ότι σας διεγείρω; Διεγερθεί κανείς; Διεγερθητο.

 2. avatar ΦΟΥΛΗΣ

  Μόσιαλε, Κάνε το εμβόλιο εσύ και σε όσους δικούς σου ανθρώπους θέλεις.Εμείς δεν θα πάρουμε.Να θυμίσω σε κάποια ανθρωπάκια ότι ένα εμβόλιο τύπου Rna, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον οργανισμό που θα το δεχτεί και ενώ έπρεπε χρόνια ερευνών και δοκιμών για να βγει, ξαφνικά μας το βγάζουν και άμεσα, κάτι σαν δώρο Χριστουγέννων...όχι δεν θα πάρουμε...λυπόμαστε!!!

  1. avatar Τι γράφεις

   Τι γράφεις άνθρωπέ μου, τι τύπου rna και θέλετε να έχετε και άποψη...

   1. avatar ΦΟΥΛΗΣ

    Άντε άνοιξε τα στραβά σου, που κάθεσαι και απαντάς από πάνω.

 3. avatar Ο Δημόσιος υπάλληλος

  Μένουμε αισιόδοξοι.. το προηγούμενο ήταν μένουμε σπίτι (πάντως από σλογκανάκια μια χαρά πάμε)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει