Πολλοί αναζητούν το μυστικό της μακροζωίας, σε δίαιτες, τρόφιμα και άλλες υπερ-τροφές, όμως σύμφωνα με τους ψυχολόγους, αυτό να είναι τόσο απλό όσο το… να απασχολούμαστε με κάτι.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Carleton στον Καναδά, υποστηρίζουν ότι οι ενήλικες που «είχαν κάποιο σκοπό στη ζωή τους» εμφάνισαν περισσότερες πιθανότητες να… υπήρχαν ακόμη στο τέλος μιας 14ετους έρευνας, σε σχέση με εκείνους που θεωρούσαν τους εαυτούς τους «άσκοπους».

Όσοι κοντεύουν να συνταξιοδοτηθούν -σύμφωνα με τους ερευνητές- θα ζήσουν περισσότερο, αν γεμίσουν την καθημερινότητά τους με δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν, αντί να κάθονται χωρίς να κάνουν τίποτα μετά τη λήξη της επαγγελματικής τους ζωής.

Δεν έχει σημασία τι θα είναι αυτό, όσο το να νιώθουν ότι ασχολούνται με κάτι.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, όσοι έχουν κάποιο σκοπό για να σηκώνονται κάθε πρωί, είναι πιο πιθανό να ακολουθούν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται στις φιλοδοξίες τους.
Στην έρευνα, που διήρκεσε 14 χρόνια, συμμετείχαν 6.000 ενήλικες σε όλη την Αμερική.

«Το να βρει κανείς μια κατεύθυνση στη ζωή του και να αρχίσει να ιεραρχεί τους στόχους του, για όσα θέλει να πετύχει, μπορεί να τον βοηθήσει να ζήσει περισσότερο. Μάλιστα, όσο πιο νωρίς βρει κανείς αυτόν τον “σκοπό ζωής” τόσο πιο έγκαιρα θα αρχίσουν να προκύπτουν τα προστατευτικά αποτελέσματα» ανέφερε στη Daily Mail o επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας του πανεπιστημίου, Patrick Hill.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science.