Ανησυχητική μελέτη με επικεφαλής Έλληνα καθηγητή: Η υδροξυχλωροκίνη αυξάνει την πιθανότητα θανάτου ασθενών με κορονοϊό

«Μάλλον 50.000 έως 100.000 νεκροί προήλθαν από τη χρήση της» τονίζει


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
11:58
29/10/2020
Ανησυχητική μελέτη με επικεφαλής Έλληνα καθηγητή: Η υδροξυχλωροκίνη αυξάνει την πιθανότητα θανάτου ασθενών με κορονοϊό
2
loading

Στο συμπέρασμα ότι η θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη των ασθενών με κορονοϊό αυξάνει την πιθανότητα θανάτου τους, ενώ η χλωροκίνη δεν προσφέρει κανένα κλινικό όφελος, κατέληξε μια νέα διεθνής συνεργατική μελέτη, η οποία αποτελεί μετα-ανάλυση δεκάδων τυχαιοποιημένων κλινικών δοκιμών που έχουν γίνει έως τώρα.

Η μελέτη αυτή περιέλαβε 14 δημοσιευμένες έρευνες που αφορούσαν συνολικά 9.011 ασθενείς με Covid-19, καθώς και άλλες 14 μη δημοσιευμένες κλινικές δοκιμές (συνολικά σε 1.308 άτομα). Οι δημοσιεύσεις είχαν γίνει σε PubMed, medRxiv και bioRxiv έως τις 16 Οκτωβρίου και -μεταξύ άλλων- αφορούσαν τις μεγάλες διεθνείς κλινικές δοκιμές RECOVERY και SOLIDARITY του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι οποίες έγιναν σε 4.716 και 1.853 ασθενείς αντίστοιχα (67% του συνόλου).

Ένας από τους υπεύθυνους της νέα μελέτης (μετα-ανάλυσης) ήταν ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, Γιάννης Ιωαννίδης, ειδικός σε θέματα Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, σύμφωνα με τον οποίο «μάλλον 50.000 έως 100.000 θάνατοι μέχρι σήμερα προήλθαν από τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης. Για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται ότι όταν δεν έχεις κάτι αποτελεσματικό, το να χρησιμοποιήσεις ένα φάρμακο ή κάποια άλλη παρέμβαση απλώς για να λες ότι "έκανα κάτι", είναι η συνταγή για την καταστροφή. Σε αυτήν την πανδημία το βλέπουμε αυτό το φαινόμενο ξανά και ξανά από ανθρώπους που δεν μπορούν να διατηρήσουν μία στοιχειώδη ψυχραιμία. Κλινικός πανικός».

Σε άλλο άρθρο του στο ιατρικό περιοδικό «Lancet Global Health», ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας της διασποράς προτείνει η πανδημία Covid-19 να χρησιμοποιηθεί σαν ευκαιρία για την εξάλειψη της καπνοβιομηχανίας. Όπως αναφέρει, «η πανδημία είναι φυσικά σοβαρό πρόβλημα, αλλά καταστρέψαμε τα πάντα προσπαθώντας -εν πολλοίς αποτυχημένα και μη ρεαλιστικά- να την εξαλείψουμε. Το κάπνισμα είναι 100 φορές χειρότερο πρόβλημα και είναι επιτέλους ευκαιρία να μπει λουκέτο στις καπνοβιομηχανίες με ένα ρεαλιστικό μεταβατικό πλάνο».

Τέλος, σε ένα τρίτο άρθρο του στο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ) σχετικά με τις ανοιχτές επιστολές, τις διακηρύξεις και τα μνημόνια που προσπαθούν να συγκεντρώσουν υπογραφές πολλών επιστημόνων σχετικά με την πανδημία και άλλα θέματα, ο κ. Ιωαννίδης τονίζει ότι η επιστήμη δεν πρέπει να ασκείται με ακτιβιστικές μεθόδους και με ψηφοφορία διά βοής.

Όπως σημειώνει και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «μου ζητήθηκε να ηγηθώ της διακήρυξης Great Barrington Declaration, αλλά δεν το έκανα, αν και συμφωνώ με το 90%. Οι ηγέτες της είναι εξαιρετικοί επιστήμονες και πολλοί είναι καλοί μου φίλοι. Η αντίθετη διακήρυξη John Snow Memorandum προέρχεται επίσης από εξαιρετικούς επιστήμονες, ανάμεσά τους επίσης βρίσκονται πολλοί φίλοι μου και συμφωνώ μαζί της κατά 50%. Το άθροισμα 90+50 υπερβαίνει το 100%, γιατί οι δυο αντίπαλες διακηρύσσουσες ομάδες συμφωνούν σε πολλά, αν και αρνούνται να συμφωνήσουν».

Οι επιστήμονες που συνυπογράφουν τη Διακήρυξη του Μπάρινγκτον υποστηρίζουν ότι πρέπει να επιτραπεί στις ομάδες χαμηλού κινδύνου του πληθυσμού να ζήσουν χωρίς περιορισμούς για να χτίσουν φυσική ανοσία κατά του κορονοϊού και έτσι να επιταχυνθεί η «ανοσία της αγέλης», με παράλληλη εστιασμένη προστασία των ευπαθών ομάδων. Οι -κατά πολύ περισσότεροι- επιστήμονες του αντίπαλου Μνημονίου, Τζον Σνόου, θεωρούν ότι μία τέτοια πολιτική θα έχει απαράδεκτα υψηλό ανθρώπινο τίμημα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Αρρώστεια

  Κάθε χρόνο στην Ελλάδα πεθαίνουν 110.000 άνθρωποι.
  Άντε εφέτος με τον κορονοιο να γίνουν 111.000. (πάντα υπολογίζοντας αυτούς που ΔΕΝ θα πέθαιναν αν δεν υπήρχε ο ιός)
  Δεν νομίζω ότι η διαφορά είναι τέτοια που δικαιολογεί τον πανικό που ταΐζουν απλόχερα τα ΜΜΕ και τα αφεντικά τους για τα συμφέροντά τους.
  Και όταν βγει το εμβόλιο πάλι 110.000 θα πεθαίνουν δεν θα αλλάξει κάτι. Όσοι είναι στα τελευταία τους θα πεθαίνουν από αυτό που είναι να πεθάνουν.
  Τώρα έχουν πανικοβληθεί όλοι και τρέχουν για τεστ και όπως είναι λογικό βγαίνουν περισσότερα κρούσματα, καθώς για κάθε 1 που πιάνεται υπήρχαν άλλα 10 που δεν είχαν σκεφτεί καν να το κάνουν.
  Και εννοείται το 95% είναι ασυμπτωματικοί, αφού άντε να μπαίνουν σε νοσοκομείο 50 άτομα την ημέρα (5-10 σε ΜΕΘ).
  Με τον τρόμο που τους ταΐζουν , τρέχουν και αυτοί οπότε βγαίνουν πιο πολλά κρούσματα.
  Τα κρούσματα τριπλασιάστηκαν σε ένα μήνα αλλά ως δια μαγείας δεν τριπλασιάστηκαν οι νοσηλείες ούτε οι θάνατοι.
  Σκεφτείτε το πριν δώσετε το υστέρημα σας για τεστ κορονοιού που δεν θα σας βοηθήσει και πουθενά είτε είστε είτε δεν είστε κρούσμα.
  Ας καθίσουν οι ευπαθείς στο σπίτι για μερικούς μήνες και αμέσως τα νούμερα θα μειωθούν.
  Θα μειωθεί βεβαίως και η χοντρή-ΚΟΝΟΜΑ με τα τεστ (τζίρος άνω του 1 εκατομμυρίου ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ που μοιράζεται σε 5-6 χορηγούς)

  1. avatar Κουτόχορτο

   συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και απορώ πώς κατάφερες και πέρασες το σχόλιο σου ολόκληρο από τα δόντια του θηρίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει