Την υπογραφή συμφωνίας με την AstraZeneca για την παραγωγή του υποψήφιου εμβολίου της για την Covid-19, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένη φάση δοκιμών, με την προοπτική οι πρώτες παραδόσεις στην Βρετανία να γίνουν τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα η Cobra Biologics.

Η Cobra Biologics είναι μία από τις εταιρείες που εργάζονται για την παραγωγή του εμβολίου, το οποίο αρχικά αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Το εμβόλιο, το οποίο είναι πλέον γνωστό ως AZD1222, αφού η AstraZeneca ξεκίνησε την συνεργασία της με το βρετανικό πανεπιστήμιο για την ανάπτυξη, την παραγωγή και την διανομή του υποψήφιου εμβολίου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Τον Μάιο, ο εκτελεστικός διευθυντής της Cobra Biologics δήλωσε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να έχει ικανότητα παραγωγής 1 εκατομμυρίου δόσεων μηνιαίως και ότι έχει ρόλο να διαδραματίσει στην παραγωγή του μετά την συμφωνία της AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Η Cobra βρίσκεται σε ετοιμότητα μαζί με την AstraZeneca και άλλες εταιρείες για να παράσχουν μεγάλης κλίμακας παραγωγική ικανότητα του εμβολίου AZD1222», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

«Η Cobra, μαζί με άλλα μέλη της κοινοπραξίας, θα προχωρήσουν στην παραγωγή του εμβολίου με τις πρώτες παραδόσεις να αρχίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο 2020».

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου θα αρχίσουν τις πρώτες κλινικές δοκιμές πιθανού εμβολίου κατά της COVID-19.