Το αισιόδοξο σενάριο για τον κορονοϊό: Σε ένα χρόνο η έγκριση του εμβολίου

Τι λέει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
12:39
14/05/2020
Το αισιόδοξο σενάριο για τον κορονοϊό: Σε ένα χρόνο η έγκριση του εμβολίου
1
loading

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) προειδοποίησε σήμερα ότι ένα εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό ενδέχεται να εγκριθεί σε ένα χρόνο, βάσει του αισιόδοξου σεναρίου.

Ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ Μάρκο Καβαλέρι δήλωσε ότι αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις τους ισχυρισμούς ότι ένα εμβόλιο για τον ιό SARS-CoV-2 που προκαλεί την COVID-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.

«Για τα εμβόλια, με δεδομένο ότι η ανάπτυξή τους ξεκινά από το μηδέν (…) το αισιόδοξο σενάριο είναι ένας χρόνος από τώρα, οπότε στις αρχές του 2021» εξήγησε στους δημοσιογράφους όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters και το AFP.

«Πρόκειται απλώς για προβλέψεις που βασίζονται σε όσα βλέπουμε. Όμως πρέπει να υπογραμμίσω ξανά ότι αυτό είναι το καλύτερο σενάριο, γνωρίζουμε ότι όλα τα εμβόλια που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης κινδυνεύουν να μην φτάσουν ως την έγκριση και να εξαφανιστούν. Γνωρίζουμε επίσης ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις» πρόσθεσε.

Πάντως ο Καβαλέρι υποβάθμισε τους φόβους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι ο νέος κορονοϊός ενδέχεται να μην εξαλειφθεί ποτέ.

«Πιστεύω ότι είναι μάλλον πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις, όμως έχουμε καλούς λόγους να είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα βρεθούν εμβόλια. Θα εκπλησσόμουν αν τελικά δεν βρίσκαμε κανένα εμβόλιο για την COVID-19» κατέληξε.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται περισσότερα από 100 προγράμματα εμβολίων, τα δέκα σε φάση κλινικών δοκιμών.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί τύποι εμβολίων δημιουργεί μεγάλες ελπίδες για την προοπτική να βρεθεί κάτι που θα λειτουργεί και θα δημιουργεί προστασία για τον άνθρωπο», σχολιάζει ο γαλλίδα ιολόγος Marie-Paule Kieny.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ

    ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Η ΚΙΝΑ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει