Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην έκδοση οδηγιών σε έξι γλώσσες για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό .

Με σύνθημα «Δεν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε/Ασπίδα μας, η γνώση» η ΓΓΠΠ, σε απόλυτη συνάρτηση με τη βάση πληροφοριών και ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και με σκοπό την παροχή έγκυρης ενημέρωσης στους πολίτες, προχώρησε στην έκδοση οκτώ οδηγιών για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας των πολιτών από τον κοροναϊό.

Από σήμερα αυτό το υλικό βρίσκεται στη διάθεση του κοινού σε αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, αλβανικά, αραβικά και περσικά, ώστε όλοι όσοι διαμένουν προσωρινά ή μόνιμα στην Ελλάδα να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση για τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με το γραφείο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Αθήνα, στον οποίο απέστειλε τις οδηγίες, καθώς και με το υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να ενημερωθούν οι ξένες πρεσβείες που εδρεύουν στη χώρα μας.

Και η αφίσα που υπάρχει ήδη στα ελληνικά: