Η απλή κίνηση που μπορούμε να κάνουμε στα αεροδρόμια και να περιορίσουμε τις επιδημίες

Μια νέα μελέτη κατέληξε σε έναν θαυματουργά απλό τρόπο


ΥΓΕΙΑ
10:04
22/02/2020
Η απλή κίνηση που μπορούμε να κάνουμε στα αεροδρόμια και να περιορίσουμε τις επιδημίες
7
loading

Η εξάπλωση των ιώσεων που μετατρέπονται σε επιδημίες, όπως ζούμε προσφάτως με τον κορονοϊό, μπορούν να περιοριστούν σημαντικά αν τηρούνται απλώς οι κανόνες υγιεινής στα μεγάλα αεροδρόμια.

Αυτό μας λέει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Risk Analysis» και ο καλύτερος τρόπος είναι το… πλύσιμο των χεριών.

Χιλιάδες άνθρωποι από κάθε σημείο της Γης έρχονται σε επαφή στα αεροδρόμια, που λειτουργούν ως παιδικές χαρές για τις ιώσεις. Βακτήρια και ιοί καραδοκούν πρακτικά παντού στους χώρους του αεροδρομίου, όπως έδειξε μελέτη του 2018, που πήρε δείγμα από 90 διαφορετικές επιφάνειες σε ένα αεροδρόμιο και βρήκε παθογόνους μικροοργανισμούς στο 67% αυτών.

Το απλό πλύσιμο των χεριών σε 10 διεθνή αεροδρόμια, μας λέει η νέα μελέτη, μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση των ιογενών επιδημιών ακόμα και κατά 37%! Αν καταφέρουμε μάλιστα να αυξήσουμε το πλύσιμο των χεριών κατά μόλις 10% σε κάθε αεροδρόμιο του κόσμου, αυτό θα ρίξει τον δείκτη εξάπλωσης των ασθενειών κατά 24%.

«Το 70% των ανθρώπων που πηγαίνουν στην τουαλέτα πλένουν κατόπιν τα χέρια τους. Το υπόλοιπο 30% όχι. Και από αυτούς που το κάνουν, μόνο το 50% το κάνουν σωστά», μας λέει ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Χρήστος Νικολαΐδης του Πανεπιστημίου της Κύπρου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Απολυμαντικά μαντιλάκια…

  μόνιμα σε τσέπες και τσάντες.

 2. avatar Ανώνυμος……………………………

  Κ όμως φίλε μου η βρώμιαρηδες και βρώμιαρηδες είναι πάρα πολλοί γι\'αυτό πολλή προσοχή πειγενης σε τουαλέτες και αιδιαζεις άρα έτσι είναι και στα σπίτια τους δεν εξυγηται αλλιώς γι\'αυτό καλά είναι να φυλαγομαστε...................................

 3. avatar Yan

  Προσοχή και στις χειραψίες. Έχω δει κάτι κουστουμαρισμένους να πλένονται όταν μπαίνουν στην τουαλέτα για να πιάσουν το \"πολύτιμό\" τους και μετά να φεύγουν άπλυτοι. Όχι έναν και δυο, και σε μέρη πολυτελείας...

 4. avatar Mixakick

  Όλα τα σοβαρά αεροδρόμια του πλανήτη έχουν πάρει μέτρα το δικό μας χύμα στο κύμα η κυβέρνηση να επιβάλει να μπουν μέτρα χαρτιά σαπούνια σωστά απολυμαντικά παντού γάντια αν χρειάζονται στο αεροδρόμιο . Πρέπει να καταλάβουμε ότι θα καταστρέφουμε φέτος ένα τουρισμό έχουμε

 5. avatar Σίσυ

  Τα καροτσακια των σουπερ μαρκετ και των αεροδρομίων καθάρισμα με μαντηλάκια.

 6. avatar Τόνο Μάσας.

  Δεν ξέρω αν το πλύσιμο των χεριών περιορίζει τους ιούς αλλά καλού κακού πλύνετε και τους (..) σας.

  1. avatar Νικος χασαπης

   Πλύνε τον δικό σου και φώναξε κανένα πακιστανο λαθρο να σου ξηγηθεί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει