Δημοσιογράφος της κινεζικής τηλεόρασης, για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του Alpha, κατέγραψε εικόνες από τις ζώνες καραντίνας αλλά και από τα νοσοκομεία που νοσηλεύονται εκατοντάδες ασθενείς με κοροναϊό.

Ο Γιου Φέι, φορώντας εξοπλισμό στο πρόσωπο του ώστε να προστατευθεί και εκείνος από τον ιό βρέθηκε στη Ουχάν και περπατώντας στους δρόμους της πόλης ανέφερε:

«Όπως μπορείτε να δείτε από τον δεύτερο όροφο έως και τον δέκατο πέμπτο έχουν δημιουργηθεί ζώνες καραντίνας. Ζώνες υψηλής προστασίας. Εδώ που στέκομαι τώρα είναι αρκετά ασφαλές σημείο, αλλά μέσα σε αυτό το κτήριο βρίσκεται το πιο επικίνδυνο μέρος της Ουχάν» ανέφερε ο δημοσιογράφος δείχνοντας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουχάν όπου θεωρείται το πιο επικίνδυνο σημείο του πλανήτη αυτή τη στιγμή καθώς νοσηλεύονται σε αυτό εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

«Μπήκα σήμερα το πρωί σε μια από τις ζώνες καραντίνας. Πρέπει να φοράς πολλά προστατευτικά μέσα. Στολή, ειδικά γυαλιά και δυο με τρεις μάσκες για να αποφύγεις τη μετάδοση του ιού» συνέχισε να λέει στο ρεπορτάζ του κα πρόσθεσε: «Είναι τόσο σκληρές οι συνθήκες για τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που πρέπει να εργάζονται για έξι ώρες στους θαλάμους με την καραντίνα. Δεν μπορούν να πάνε στην τουαλέτα, δεν μπορούν να φάνε. Γιατί κάθε φορά πρέπει να βγάζουν τις προστατευτικές στολές».

«Η κατάσταση στην Ουχάν θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας» τονίζει στον Alpha ο Κινέζος δημοσιογράφος. Στα σούπερ μάρκετ επικρατεί πανικός με τους πολίτες να δίνουν πραγματική μάχη για να αγοράσεις τα είδη πρώτης ανάγκης ενώ οι δρόμοι έχουν ερημώσει.

Αυτό όμως που πραγματικά συγκλόνισε τον Κινέζο δημοσιογράφο ήταν τα πτώματα όσων έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό. «Μία από τις απροσδόκητες εικόνες που αντίκρισα, είναι τα πτώματα. Βέβαια είχα ενημερωθεί από το διαδίκτυο για σκηνές φρίκης αλλά είναι διαφορετικό να βλέπεις πτώματα από κοντά» κατέληξε ο Γιου Φέι.