Νέα μελέτη ανατρέπει όσα ξέραμε για την κλειτορίδα

Δεν είναι σχεδιασμένη μόνο για σεξουαλική απόλαυση


ΓΥΝΑΙΚΑ
8:13
20/11/2019
Νέα μελέτη ανατρέπει όσα ξέραμε για την κλειτορίδα
16
loading

Εδώ και δεκαετίες αναρωτιούνται οι επιστήμονες ποια είναι η πραγματική λειτουργία της κλειτορίδας, καθώς η πεποίθηση που θέλει την ύπαρξή της αποκλειστικά για τη γυναικεία απόλαυση δεν συγκέντρωνε ποτέ πολλούς οπαδούς.

Και μια νέα έρευνα φωτίζει αυτό ακριβώς, υποδεικνύοντας πως το σχετικά άγνωστο όργανο διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στη διευκόλυνση της αναπαραγωγής.

Εξετάζοντας 15 μελέτες μεταξύ 1966-2017, επιστήμονες από το Σέφιλντ της Αγγλίας κατέληξαν πως ακριβώς επειδή παρέχει ηδονή, η διέγερση της κλειτορίδας καταλήγει σε φυσιολογικές αλλαγές στα αναπαραγωγικά όργανα της γυναίκα που διευκολύνουν τη σύλληψη, μέσω καλύτερης γονιμοποίησης του ωαρίου.

Αυτό μας λένε στο άρθρο τους στο περιοδικό «Clinical Anatomy», πως η διέγερση της κλειτορίδας επιμηκύνει το αιδοίο και μετακινεί τον τράχηλο της μήτρας, διευκολύνοντας έτσι το ταξίδι του σπέρματος ως το ωάριο.

Ταυτοχρόνως, η κλειτοριδική διέγερση αυξάνει τη ροή του αίματος στο αιδοίο και επηρεάζει ακόμα και το pH, παράγοντες που συνδέονται αμφότεροι με την αναπαραγωγή.

«Όλες αυτές οι αλλαγές των γεννητικών οργάνων αποκτούν σπουδαία σημασία στην προώθηση της πιθανότητας αναπαραγωγικής επιτυχίας, ασχέτως πώς ή πότε διεγείρεται η κλειτορίδα, και αποκαλύπτουν την παραγνωρισμένη λειτουργία της στη σύλληψη», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης Roy Levin.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

16
σχόλια
 1. avatar Κούλα

  Ο παπάς της ενορίας μου εχει γίνει ειδικός στο θέμα αυτό,ασχολείται πολλά χρόνια.

 2. avatar Μια συμπληρωματική

  Παρατήρηση, στο Μάθημα,υγειονομικου ενδιαφέροντος. Όταν η γλώσσα, είναι στην κλειτοριδα, επειδή δημιουργούνται σάλια, τα οποία δεν πρέπει να τα καταπίνουμε, αλλά να τα αφινουμε να τρέχουν, οπότε κάτω από το σώμα της γυναίκας, απορροφητική πετσέτα. Μην πάθουμε, ότι Μάικ Ντάγκλας.

 3. avatar Ch12:01-2

  Είμαστε στο 2019μ.Χριστον.Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τον εγκέφαλο του, για την έρευνα και την τεχνολογία. Χρησιμοποιεί τον εγκέφαλο του, Για μελέτη, και παρατηρήσεις. Μελετά, η για να καλητερευσει σαν ανθρώπινη Οντότητα, η να απολαύσει τα πάθη και τις αδυναμίες του. Παρατηρεί, τι συμβαίνει γύρω του, γιατί να συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν. Ο άνθρωπος παρουσιάστηκε εδώ στην γη, για να ταλαιπωρηθεί, και να αναχωρήσει? Όπως έχουμε τους φυσικούς νόμους, τους νόμους του κράτους, έχουμε και τους Πνευματικούς Νόμους. Και είναι βλασφημία, ότι ο Θεός έκανε τον Άνθρωπο, να ζει στη αμαρτία, και μάλιστα, μέσα σε πορνεια, ομοφυλοφιλία μάλιστα σε εξτρεμ μορφή. Και επειδή ο άνθρωπος θέλει να απολαμβάνει τα πάθη του, δεν θέλει να γνωρίσει, τι ζητά ο Θεός, από αυτόν.Το σεξ το έχει δώσει ο Θεός, να απολαμβάνει ο Άνδρας την νόμιμη Συζηγο του, και η Συζηγο τον Άνδρα της. Είναι κακό να διαστρεφουμε την Αλήθεια.

 4. avatar Ch09:28-1

  Και είπε ο Θεός, και δημιούργησε, το Σύμπαν,τη Γη, με το θαυμάσιο περιβάλλον της, για να μπορεί, να επιβιώσει ο άνθρωπος. Τον δε Άνθρωπο, τον Έπλασε με τα Χέρια Του, ο Ίδιος ο Θεός Ιησούς Χριστός Άγιο Πνεύμα =1.Θαυμαστη η η λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος.Τα πάντα εν Σοφία τα εποίησε, και όλα για τον άνθρωπο. Διότι έχει Πνεύμα και Ψυχή, τα οποία θα ζουν Αιώνια.Ο άνθρωπος ο οποίος, ασχολείται, με την έρευνα, Ανακαλύπτει, τα Μεγαλεία του Θεού. Και αν ανοίξει την καρδιά του, ο Θεός Αποκαλυπτεται σε αυτόν.

  1. avatar Ch09:28-1-789

   Φίλε μου για να γράφεις κανένα στιχο είναι ότι πρέπει αυτά που λες. Μοιάζεται με τους κουμμουνιστες, που αυτά που λένε όλα είναι ουτοπίες. Εάν είναι έτσι όπως τα λες, βλάκας είναι ο κόσμος που δεν πιστεύει; Οι 4500 θρησκειες, δεν είναι δείγμα της ματαιοδοξίας σας που σας δέρνει. Εδώ ο αρχηγός σας έκανε του κόσμου τα ψευτοθαυματα και τελικά τον κρεμάσανε. Άκου φίλε μου, λογικά εάν ο χρηστός έκανε θαυματα, τότε ο πετρος δεν θα έλεγε, ουκ οίδα αυτόν. Δεν υπάρχει περιπτωση, ένας άνθρωπος βλέποντας όλα αυτά τα ψευτοθαυματα να έλεγε αυτά. Σε ανάλογες περιπτώσεις μαθητών και δασκάλου και χωρίς θαύματα, έδιναν την ζωή τους. Οι μαθητές του Σωκράτη έτσι έπραξαν. Αυτό που λέτε έκλαψε κλπ είναι για τους αφελείς.

  2. avatar Αφήστε με

   Ο Θεός εκανε τον ανθρωπο \"κατ\' εικόνα και καθ\' ομοίωσιν\",επειδή υπάρχουν γκέϊ ανθρωποι,αυτό σημαίνει οτι και ο Θεός είναι..

   1. avatar Τεο.π

    Μάθε πρώτα τι σημαίνει θεολογικά \"κάτ εικόνα και ομοίωση\" και μετά ας το χρησιμοποιείς . Και αν είσαι αυτό το παράδειγμα που χρησιμοποιείς δεν είναι ανάγκη εμεις να το ξέρουμε !!

    1. avatar Αν.

     ο χριστός είχε πεθάνει από σφαίρα πιστολιού,οι πιστοί θα κρεμούσαν στο λαιμό τους μικροσκοπικά πιστόλια;

    2. avatar Αφήστε με

     Πλάκα κάνω,το ξέρω οτι δεν υπάρχει θεός.
     Ένα ψέμα εξακολουθεί να είναι ψέμα ακόμα και αν όλοι το πιστεύουν.

  3. avatar Αλλος

   “Την Πρώτη Ημέρα, ο άνθρωπος δημιούργησε τον Θεό.”

  4. avatar 667

   Μεγάλος μάστορας ο θεός,αν είχε και μία κόρη ισως οι γυναίκες των υπανάπτυκτων χωρών να είχαν καλύτερη μοίρα.
   Επίσης,η θεωρία του \"κρίνου\" μάλλον εβλαψε την υπόληψη των γυναικών.

 5. avatar achιlles

  ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ !

 6. avatar Parkis

  Πολύ καλοί ερευνητές ζητούν χρηματοδότηση για επιπλέον έρευνα!

 7. avatar ΤΟΞΟΤΗΣ

  μπουρδες .... γι\'αυτο στης χωρες που κανουν κλειτοδοροκτομη γεννοβολανε [ σαν της κουνελες ] ????? ....

  1. avatar titanic

   Εχεις την εντύπωση, ότι τις ρωτάει κανείς;

 8. avatar Jr.

  Δεν θα εστιάσω στην έρευνα του Roy Levin μα, στο πρόσωπο που διάλεξε το συνοδό, του άρθρου, φωτογραφικό υλικό, αξίζει συγχαρητήριων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει