Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: Μην αγοράζετε και μη χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα

«Ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία»


ΥΓΕΙΑ
14:05
16/10/2019
Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: Μην αγοράζετε και μη χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα
10
loading

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων Actifix, Alergoxin, Alvofix, Androfix, Anemoprotect, Arthroactal, Arthrofix Regenerator, Arthroxin, Bioactal, Broncho Cleaner, Calmofix, Carcinofix, Cardioxin, Cell Cleaner, Cholesterol Cleaner, Colofix, Colon Cleaner, Cugi, Dermoactal, Diabexin, Fat Burner, Figurafix, Flevofix, Gallfix, Gastroxin, Glycofix, Happy Man, Happy Woman, Hepa Cleaner, Helicofix, Heparixin, Immunixin, Lymphafix, Manfix, Manmax, Menoprotect, Multifix, Multitonic, Nephrofix, Paki, Parasite Cleaner, pHmodulator, Podagro Protect, Podagrofix, Pulsfix, Relaxan, SlimX5, Strong kids, Triactal, Uroxin, Varixin, View protect, View fix, Womafix, Womanixin και Youth Booster.

Τα εν λόγω προϊόντα διακινούνται μέσω Διαδικτύου ως συμπληρώματα διατροφής, παρουσιάζονται, ωστόσο, ως φάρμακα, καθώς, κατά τη διαφήμισή τους, γίνεται αναφορά σε πλήθος θεραπευτικών ενδείξεων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ «τα προϊόντα δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».

Υπεύθυνη για την κυκλοφορία τους , αναφέρει ο ΕΟΦ «φέρεται η εταιρεία Biotica 1961» και υπενθυμίζει ότι επανειλημμένα έχει προχωρήσει σε έκδοση δελτίων Τύπου για πολλά από τα ανωτέρω προϊόντα (28/9/2017, 23/11/2017, 18/6/2018). Σημειώνει ότι «κατά το χρόνο έκδοσης των προηγούμενων δελτίων Τύπου, «τα προϊόντα διακινούνταν από την εταιρεία Botanica Healthy Life, με τα ίδια στοιχεία επικοινωνίας όπως η Biotica. Έπειτα από σχετική διερεύνηση, διαπιστώθηκε ότι η έδρα και τα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώνουν οι δύο εταιρείες στις ιστοσελίδες τους είναι απολύτως ψευδή. Είναι ενδεικτικό ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί δεν αντιστοιχούν σε πραγματικές τηλεφωνικές συνδέσεις, καθώς παραλείπεται ένα ψηφίο».

Ο ΕΟΦ έχει γίνει αποδέκτης πολλών αναφορών από καταναλωτές για προϊόντα που διακινούνται διαδικτυακά από τις παραπάνω εταιρείες, σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι το παρόν δελτίο τύπου δεν περιορίζεται στα συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά ισχύει εξίσου για όλα τα μη εγκεκριμένα προϊόντα που κατά καιρούς διαθέτουν στην αγορά μέσω διαδικτύου οι ανωτέρω εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Μπα? Και τα

  Online shop των φαρμακειων που γραφουν παπαδες για τα συμπληρωματα διατροφης, γιατι παρακαλω δε τα πιανει ο ΕΟΦ? Μαλλον γλυστρα στο λαδι

  1. avatar Στο 2019 είμαστε

   ΗΜΑΡΤΟΝ θα πας εσύ στην Ινδία να τα κλείσεις;

   1. avatar Εσυ αγορινα

    Μαλλον ΙΝΔΙΚΑ πινεις

 2. avatar φωφω

  Τα συμπληρώματα διατροφής είναι για τους body οι οποίοι προτιμούν να παρομοιάζουν σαν φουσκωμένα μπαλόνια .

 3. avatar Προς θαναση

  Τρεχα μη μας πιάσουν δεν ειναι φαντασματα αυτοι που βλεπεις.... πάντως μεσα στο θεμα εισαι!!! Τα λεμε αλλη φορα με περισσότερες λεπτομέρειες.

 4. avatar Ρε

  Θανάση τι πίνεις;;

 5. avatar Ας τον μαζέψει κάποιος……..

  Υποτίθεται ότι γίνεται και κάποιος έλεγχος πριν δημοσιευθεί ένα σχόλιο. Έλεος...!!!!!

 6. avatar Τρεις λαλούν …

  ... και στην κορφή κανέλα!!!

 7. avatar Άνοιξε την πόρτα

  Χτυπούν το κουδούνι σου δυο κύριοι με άσπρες ποδιές. Γέμισε ο κόσμος θεόμουρλα καμένα μυαλά

 8. avatar Προσοχή!!

  Η μειωμένη αντιληπτική ικανότητα είναι ένα από τα συμπτώματα βρώσης των εν λόγω σκευασμάτων , όπως προκύπτει και από την καταχώρηση του θύματος

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει