Στο «κόκκινο» είναι τα ελλείμματα στον ΕΟΠΥΥ. Μετά τις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, χθες στο ραδιόφωνο του Βήματος, σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λ. Παπαγεωργόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» για την κατάσταση που επικρατεί στον οργανισμό.

Επισημάνθηκε μάλιστα ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν νέοι φόροι για να καλυφθεί η συγκεκριμένη «τρύπα» των 2,5 δισ. ευρώ. «Δεν είναι ούτε άγνωστη ούτε καινούργια η “τρύπα”», είπε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Και σημείωσε: «Ο ΕΟΠΥΥ από τη δημιουργία του κλήθηκε να διαχειριστεί τις δαπάνες υγείας του συνόλου του ελληνικού λαού που για το 2012 προϋπολογίστηκαν από τα οκτώ ταμεία σε 11 δισ. ευρώ. Αυτά τα 11 δισ. συν τα 2 δισ. Δύο φορές δώσαμε στο υπουργείο Οικονομικών πραγματικό προϋπολογισμό και μας επεστράφη γιατί ήμασταν υποχρεωμένοι να εμφανίσουμε ωραιοποιημένη πραγματικότητα».

Αναφέρθηκε και στην «κόντρα» που φαίνεται να έχει ξεσπάσει με τον κ. Σαλμά, λέγοντας: «Δεν είναι δουλειά μου να κάνω αντιδικίες με τον υπουργό Υγείας δημόσια. Την άποψή μου την έχω διατυπώσει. Μη χάσουμε το δάσος και κοιτάμε το δέντρο», τονίζοντας ακόμη ότι «Χρειαζόμαστε έκτακτη χρηματοδότηση», η οποία, όπως πολλοί υποστηρίζουν, μπορεί να έρθει μέσα από νέους φόρους στα τσιγάρα.