Ένα αγόρι που έμαθε ότι είχε καρκίνο σε τερματικό στάδιο στην ηλικία των 10 ετών είναι κοντά στην ανάρρωση μετά από πέντε χρόνια περιπετειών και αγωνίας, αφού, όπως αποδείχθηκε, είχε γίνει λάθος διάγνωση μετά την αφαίρεση τεσσάρων όγκων.

Ο 15χρονος σήμερα Ντάνιελ Μόρτον από το Λιντς της Βρετανίας διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο το 2014 οπότε και υποβλήθηκε σε μια επώδυνη 11ωρη επέμβαση αφαίρεσης.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, δέκα μέρες αργότερα οι γιατροί ανακοίνωσαν στη συντετριμμένη οικογένεια του Μόρτον ότι ένας άλλος όγκος είχε εξελιχθεί σε καρκίνο του εγκεφάλου τετάρτου βαθμού και ότι το παιδί είχε 18 μήνες ζωής.

Η μητέρα του μικρού, μετά την αρχική απόγνωση, ήρθε σε επαφή με μια ερευνητική ομάδα στη Γαλλία, προκειμένου ο Ντάνιελ να λάβει μέρος σε μία πειραματική μέθοδο σε μία προσπάθεια να σωθεί η ζωή του.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το παιδί δεν ήταν σε τελικό στάδιο, γεγονός που επιβεβαίωσαν και οι γιατροί Great Ormond Street Hospital.

Τρεις μήνες αργότερα ωστόσο οι ελπίδες της οικογένειας διαλύθηκαν για μία ακόμη φορά, καθώς νέες εξετάσεις αποκάλυψαν την ύπαρξη ενός νέου όγκου στον εγκέφαλο, ο οποίος αφαιρέθηκε τον Νοέμβριο του 2014. Το 2016 όμως εμφανίστηκε και ένας τρίτος όγκος, ο οποίος αφαιρέθηκε τον Σεπτέμβριο, δημιουργώντας ωστόσο ένα πρόβλημα στο νεύρο της δεξιάς πλευράς του παιδιού.

Ακολούθησαν δύο χρόνια καθαρών εξετάσεων, μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο εντοπίστηκε και ένας τέταρτος όγκος, ο οποίος αφαιρέθηκε επίσης.

Τα επόμενα τεστ όμως έδειξαν ότι και οι τέσσερις όγκοι ήταν στην πραγματικότητα «χαμηλού κινδύνου» και ότι η διάγνωση για τον θάνατο του Ντάνιελ θα μπορούσε μια και καλή να αντιστραφεί.

«Είναι δύσκολο να εκφράσεις με λόγια το πώς είναι να νιώθεις όταν σου λένε ότι το παιδί σου πεθαίνει. Είχαμε ακόμα 18 μήνες μαζί του. Θυμάμαι τον εαυτό μου να γυρίζω από το ιατρείο, μετά την πρώτη διάγνωση, να ξαπλώνω στο κρεβάτι και να σχεδιάζω την κηδεία του παιδιού μου. Σκεφτόμουν τα τραγούδια που θα παίξουν στην τελετή. Την επόμενη μέρα, όμως, ξύπνησα με εντελώς καλύτερη διάθεση. Είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να κάνω αυτό που πρέπει», είπε χαρακτηριστικά, η μητέρα του Ντάνιελ.

«Ο Ντάνιελ ήταν απίστευτος όλη αυτή την περίοδο. Η ανθεκτικότητα και ο χαρακτήρας που έδειξε είναι πρωτοφανή. Τώρα είναι η πρώτη φορά που τα πράγματα φαίνονται καλύτερα» πρόσθεσε για τη στάση του γιου της.

Φέτος ο Ντάνιελ, για πρώτη φορά από το 2010, κατάφερε να επιστρέψει στο σχολείο. Ο ίδιος λέει ότι θέλει να γίνει αρχιτέκτονας.