Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη, παραμένει σε έξαρση το φαινόμενο

Σε εντατικές έχουν νοσηλευτεί 316 άνθρωποι


ΥΓΕΙΑ
15:46
28/02/2019
Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη, παραμένει σε έξαρση το φαινόμενο
2
loading

Στοιχεία για την επιδημία της γρίπης μέχρι την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με αυτά, 316 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί σε εντατικές.

Στους 91 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την επιδημία της γρίπης στην Ελλάδα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσα σε μία εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους ακόμη 17 άνθρωποι που είχαν νοσήσει από την εποχική γρίπη.

Από τους νεκρούς οι 81 είχαν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ ενώ οι 10 όχι. Σημειώνεται ότι στους 91 συνανθρώπους μας που έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της εποχικής γρίπης δεν συμπεριλαμβάνονται ασθενείς που πιθανόν να κατέληξαν το τελευταίο τριήμερο.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, την τελευταία εβδομάδα ελέγχθηκαν 287 κλινικά δείγματα από όλη τη χώρα. Από αυτά, τα 103 ήταν θετικά στους ιούς της γρίπης. Το 97,1% των δειγμάτων βρέθηκαν θετικά στον ιό τύπου Α της γρίπης και το 2,9% στον τύπου Β.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar spyrospeiratis

    ΟΣΟ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΓΑΡΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΤΑΙ ΓΙΑΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ . ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 3% ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ.

  2. avatar fotakas

    Fake news

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει