Όσοι ζουν σε απομακρυσμένα μέρη, οι συνταξιούχοι και όσοι είναι γονείς είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Οι πιο χαρούμενοι Βρετανοί ζουν στις περιοχές Outer Hebrides, Orkney και Shetland, ενώ στις δέκα πρώτες θέσεις δεν περιλαμβάνεται καμία μεγάλη πόλη.

Αντίθετα, όσοι ζουν στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Luton, το Reading και το Slough συγκαταλέγονται στους ανθρώπους με τη χαμηλότερη ευημερία σε όλη την Αγγλία.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το Ίδρυμα New Economics Foundation (NEF) τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία, καθώς όπως δείχνουν τα αποτελέσματα οι πιο πλούσιες περιοχές της χώρας δεν συμβαδίζουν με την ευημερία και την ευτυχία των κατοίκων που ζουν σε αυτές.

Ο περισσότερος πλούτος της Μεγάλης Βρετανίας είναι συγκεντρωμένος στις περιοχές γύρω από το Λονδίνο και στα νοτιοανατολικά της χώρας. Το 2010 σε αυτό το τμήμα ζούσε το 46% των εκατομμυριούχων της, όμως έξι από τις 10 περιοχές με τη χαμηλότερη ευημερία βρίσκονται σε αυτό ακριβώς το τμήμα.

Αντίθετα, όσοι ζούσαν σε απομακρυσμένες περιοχές ήταν και πιο χαρούμενοι συγκριτικά με όσους είχαν μεγαλύτερη οικονομική άνεση.