Οι νέοι άνδρες, με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης που καταλαμβάνουν τις θέσεις διευθυνόντων συμβούλων σε διάφορες εταιρείες είναι πιθανότερο να προβούν σε επιθετικές εξαγορές και τελικά να αποτύχουν, λένε οι επιστήμονες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες συνέδεσαν τη συμπεριφορά της επιθετικής εξαγοράς με τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Sauder School of Business του πανεπιστημίου της British Columbia, οι νεαροί διευθύνοντες σύμβουλοι είναι κατά 4% πιο κτητικοί και έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να αποσύρουν τελικά την προσφορά τους.

«Επιπλέον, ένας νεαρός διευθύνων σύμβουλος είναι κατά 2% πιθανότερο να πιέσει έναν πλειοδότη να καταφύγει σε μετριοπαθή προσφορά. Θεωρούμε ότι αυτή η μαχητική φύση είναι αποτέλεσμα των επιπέδων τεστοστερόνης που είναι υψηλότερα σε νέους άνδρες», ανακοίνωσαν οι επιστήμονες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα επίπεδα της τεστοστερόνης αρχίζουν να μειώνονται στους άνδρες περίπου στα 45.

Στη συγκεκριμένη έρευνα δεν συμμετείχαν γυναίκες, καθώς υπολογίζεται πως καταλαμβάνουν μόλις το 1% των αντίστοιχων θέσεων, αποδεικνύοντας περίτρανα πως αυτός ο κόσμος φτιάχτηκε από τους άνδρες για τους άνδρες…