Προσφέρουν την αγκαλιά τους στα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο βρεφών «Μητέρα», όμως, η επίσημη Πολιτεία τους έχει γυρίσει την πλάτη. Τεχνικοί, βρεφονηπιοκόμοι και γιατροί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες. Τους οφείλουν χρήματα από νυχτερινές βάρδιες, Κυριακές και αργίες, χρήματα, τα οποία δεν γνωρίζουν πότε θα πάρουν.
Εκατόν είκοσι εργαζόμενοι από τους συνολικά 240 αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από τον περασμένο Ιανουάριο διότι, όπως υποστηρίζουν μέλη του προσωπικού, έγινε η μεταφορά της εποπτείας του ιδρύματος από το υπουργείο Υγείας στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας.

Αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν, είναι να μην έχουν κωδικοποιηθεί ακόμα οι εκτός κανονικού ωραρίου αμοιβές ώστε να μπορεί ο κάθε εργαζόμενος να λαμβάνει αυτά που δικαιούται.

«Έχουμε παιδιά και υποχρεώσεις που τρέχουν. Δεν τα βγάζουμε πέρα με τον πετσοκομμένο μισθό που παίρνουμε κάθε μήνα. Δουλεύουμε νυχτερινά, αρκετές μέρες της εβδομάδας και είναι δικαίωμά μας να πληρωνόμαστε γι’ αυτό», τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση.

Εδώ και έναν περίπου μήνα και συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου έστειλαν επιστολή απόγνωσης, στην οποία απευθύνονται στους: υφυπουργό Υγείας, υφυπουργό Εργασίας καθώς και στη Γενική Γραμματέα Πρόνοιας.

Ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και προειδοποιούν ότι αν δεν λάβουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ τις οφειλές τους, θα καταφύγουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σήμερα, το προσωπικό εργασίας πραγματοποίησε τρίωρη στάση από τις 09:00 μέχρι τις 12:00. Όπως λένε μάλιστα οι εργαζόμενοι, θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες προκειμένου να πληρωθούν. Όμως, δεν είναι οι μοναδικοί από το χώρο της Υγείας στους οποίους οφείλονται χρήματα…