Αν δε μπορείτε να αντισταθείτε στη σοκολάτα που βρίσκεται μπροστά σας η λύση για να μην την… καταβροχθίσετε είναι απλή!

Ξετυλίξτε τη και σπάστε τη σε μικρά κομματάκια, προτού αρχίσετε να τσιμπολογάτε.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι τρώνε λιγότερο όταν έχουν μπροστά τους φαγητό σε μικρά κομματάκια ή ποσότητες, παρά αν είναι ένα κομμάτι, ακόμη κι αν έχουν τις ίδιες θερμίδες συνολικά.

Δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ίσως οφείλεται σε οφθαλμαπάτη, εξαιτίας της οποίας ο εγκέφαλος και το στομάχι «ξεγελιούνται» και πιστεύουν ότι μια πλάκα σοκολάτα αν σπάσει σε πολλά κομματάκια είναι περισσότερη απ’ ότι αν ήταν ένα ενιαίο κομμάτι.

Αμερικανοί ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά 300 φοιτητών ενώ έτρωγαν bagels. Σε κάποιους δόθηκαν bagel κομμένα στα τέσσερα, ενώ σε άλλους ολόκληρα.

Είκοσι λεπτά αργότερα, δόθηκε στους εθελοντές ακόμη ένα γεύμα και τους είπαν ότι μπορούσαν να φάνε όσο περισσότερο ή όσο λιγότερο ήθελαν.

Εκείνοι στους οποίους είχε δοθεί το κομμένο σε κομμάτια bagel έφαγαν λιγότερο (και από το bagel και από το γεύμα).

Ακόμη μία εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι το φαγητό που έχει κοπεί σε κομμάτια τρώγεται πιο αργά, επιτρέποντας στον εγκέφαλο να συνειδητοποιήσει ότι έχει χορτάσει προτού το παρακάνει με το φαγητό.