Ξεχάστε τα μπότοξ και τις βαφές μαλλιών, καθώς σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, η ηλικία ενός ατόμου μπορεί να αποκαλυφθεί μέσω της… οσμής του!

Οι εθελοντές που έλαβαν μέρος στην έρευνα, κατάφεραν να διακρίνουν τους ανθρώπους σε νέους, μεσήλικες και ηλικιωμένους ανάλογα με την οσμή του σώματος τους.

Οι επιστήμονες συνέλεξαν δείγματα οσμών από τρεις ομάδες δοτών ηλικίας 20-30, 45-55 και 79-95. Οι δότες φόρεσαν για πέντε συνεχόμενες ημέρες την ίδια μπλούζα, από την οποία οι ερευνητές συνέλεξαν τα δείγματα.

Οι εθελοντές κλήθηκαν να αποφασίσουν ποιο από τα δείγματα ανήκει στον γηραιότερο δότη και να αξιολογήσουν την «ένταση» κάθε οσμής. Οι Αμερικανοί ερευνητές αποκάλυψαν στο διαδικτυακό περιοδικό Public Library of Science ONE, ότι οι περισσότεροι από τους αξιολογητές κατάφεραν να διακρίνουν τη σωστή ηλικιακή ομάδα.

«Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ζώα, έτσι και ο άνθρωπος εξάγει διάφορα «σήματα» με τις οσμές του σώματος του, τα οποία προσδιορίζουν την ηλικία, ενδεχόμενη αρρώστια, τη συντροφικότητα, ακόμα και τη συγγένεια», αναφέρουν οι επιστήμονες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.