Διήμερες κινητοποιήσεις από αύριο στην Υγεία

Θεσμικά και οικονομικά τα αιτήματα των εργαζομένων


ΥΓΕΙΑ
17:30
28/03/2018
Διήμερες κινητοποιήσεις από αύριο στην Υγεία
1
loading

Στάση εργασίας αποφάσισαν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων.

Ειδικότερα αύριο Πέμπτη 29 Μαρτίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε στάση εργασίας από 12:00-15:00 και συγκέντρωση στις 12.30 έξω από το υπουργείο Υγείας, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Μεταξύ άλλων αναφέρει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «τα Νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων», με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να «ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «τα Νοσοκομεία ξεκίνησαν να βάζουν λουκέτο σε βασικές κλινικές τους» και παράλληλα «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία». Η Ομοσπονδία ζητά τέλος την μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Επίσης, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αποφάσισε, στάση εργασίας από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, συγκέντρωση στις 13:30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Η Ομοσπονδία απαιτεί, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar @@@@@λεπού @@@@@

    ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ????? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΛΩΣ!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει