Νέα μέθοδος προστατεύει από την τερηδόνα

Τρίψτε τα δόντια με οδοντόκρεμα


ΥΓΕΙΑ
12:57
12/04/2012
Νέα μέθοδος προστατεύει από την τερηδόνα
4
loading

Μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Gothenburg της Σουηδίας υποστηρίζει ότι μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος της τερηδόνας στα δόντια όταν κανείς τρίψει λίγη οδοντόκρεμα μετά το γεύμα.

Οι ερευνητές είχαν σκοπό να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα μιας ενισχυμένης φθοριούχου οδοντόκρεμας και γι αυτό ζήτησαν από 16 εθελοντές να βουρτσίσουν αρκετές φορές την ημέρα τα δόντια τους, καθώς και να τρίψουν απευθείας με τα δάκτυλά τους οδοντόκρεμα στα δόντια τους.

Η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Anna Nordstrom δήλωσε ότι «το τρίψιμο οδοντόκρεμας στα δόντια αυξάνει την προστασία που παρέχει το φθόριο κατά 400%».

Διαπιστώθηκε ότι το τρίψιμο της οδοντόκρεμας με τα δάκτυλα ήταν εξίσου αποτελεσματικό με ένα τρίτο βούρτσισμα των δοντιών (εκτός από το πρωινό και το βραδινό).

Η καθηγήτρια Anna Nordstrom σημείωσε ότι αυτή η μέθοδος δεν πρέπει να υποκαταστήσει το βούρτσισμα των δοντιών, αλλά να εφαρμόζεται συμπληρωματικά με αυτό.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια καλό είναι να μην ξεβγάζουμε εντελώς την οδοντόκρεμα από το στόμα μας μετά το βούρτσισμα, αν και αυτό δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους ειδικούς ούτε είναι πρακτικό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Danai

  Μακριά από το φθόριο! Είναι αποδεδειγμένα άκρως καρκινογόνο και παράλληλα δεν προστατεύει. Αυτά που λένε είναι μύθος που εξυπηρετεί συμφέροντα. Μακριά και τα μικρά παιδιά από τη φθορίωση που έχει γίνει της μόδας και την προτείνουν όλοι οι παιδοδοντίατροι στους γονείς. Καλύτερα τερηδόνα παρά φθόριο! Αυτό που προστατεύει πολύ είναι το συχνό βούρτσισμα ακόμα και με σκέτο νερό και σόδα! Εγώ αυτό κάνω και σε μένα και στα παιδιά μου και ούτε ένα σφράγισμα!

  1. avatar pumukel

   Έτσι ακριβώς!!!

 2. avatar kiekeboe

  αυτό είναι γνωστό εδω και χρόνια ........αμα αφήνουμε μια φορά έτσι την οδοντόκρεμα για 5-10 λεπτά στο στόμα μας κάνει την ίδια δουλειά με 20βουρτσίσματα καθημερινά ....... το φθόριο και η οδοντόκρεμες γενικά καίνε τα βακτήρια και τις τερηδόνες τα μικρόβια αυτά δηλαδή ,αλλα αμα ξεπλένουμε τα δόντια μας 2λεπτα μετα το βούρτσισμα δεν έχουν πρόβλημα αυτές και συνεχίζουν να κάθονται εκειπέρα.......με 10 λεπτά όμως την ημέρα οδοντόκρεμα στο στόμα γίνονται εξαφανιζόλ

 3. avatar Harry

  Μια άλλη, νέα μέθοδος προστασίας των δοντιών, που εφαρμόζεται τώρα τελευταία στην Ελλάδα, είναι να κόβουμε τελείως το φαγητό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει