Πέρα από κλινικές αιτίες, ο πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται και σε ορισμένα, φαινομενικά αθώα, αίτια.

Αν λοιπόν, υποφέρεις από πονοκεφάλους που δεν λένε να υποχωρήσουν, δες μήπως οφείλονται σε μια από τις παρακάτω αιτίες, μία εκ των οποίων αφορά τις γυναίκες.

Το τυρί: Η υψηλή τιμή ορισμένων τυριών δεν τα καθιστά και τόσο αθώα. Τυριά όπως τα πεπαλαιωμένα, το ροκφόρ, η μοτσαρέλα, η παρμεζάνα, το μπρι και άλλα μπορεί να έχουν μερίδιο ευθύνης για πονοκεφάλους λόγω της τυραμίνης που σχηματίζεται κατά τη διάσπαση ορισμένων πρωτεϊνών.

Το κόκκινο κρασί: Η προηγούμενη ουσία, η τυραμίνη, μπορεί να βρεθεί και στο κόκκινο κρασί. Δεδομένης μάλιστα της ιδιότητας του αλκοόλ να αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα.

Οι έντονες μυρωδιές: Αυτό είναι ίσως ήδη γνωστό σε ορισμένους. Οι ιδιαίτερα έντονες μυρωδιές μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους πιθανότατα λόγω των επιδράσεών τους στο νευρικό σύστημα.

Η στάση του σώματος: Όταν η στάση του σώματος όταν δημιουργεί πίεση στο κεφάλι και στον αυχένα μπορεί να ευθύνεται για τις «ανεξήγητες» ημικρανίες. Οι πιο συνηθισμένες και λάθος στάσεις είναι να καμπουριάζεις, να κάθεσαι σε καρέκλα που δεν στηρίζει την πλάτη σου καθώς και να χρησιμοποιείς οθόνη ψηλότερα ή χαμηλότερα από το ύψος των ματιών.

Τα γυναικεία αξεσουάρ ομορφιάς: Τα μαλλιά και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε για αυτά μπορεί να έχουν μερίδιο ευθύνης για τους πονοκεφάλους. Στέκες, λάστιχα και άλλα παρόμοια είδη με τα οποία πιάνουμε και μαζεύουμε σφιχτά τα μαλλιά, μπορεί να οδηγούν σε καταπόνηση του ιστού στο τριχωτό της κεφαλής.