Επιστημονική δικαίωση του… «όχι σήμερα, έχω πονοκέφαλο»

Μελέτη υποστηρίζει ότι συνδέεται με προβλήματα στην ερωτική ζωή


ΥΓΕΙΑ
10:40
06/03/2012
Επιστημονική δικαίωση του... «όχι σήμερα, έχω πονοκέφαλο»
1
loading

Η φράση «όχι σήμερα, έχω πονοκέφαλο», θεωρείται η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη δικαιολογία για την αποφυγή του σεξ από μέρους των γυναικών και για αυτό συνοδεύεται από την ανάλογη δυσπιστία από τους άντρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με ιταλούς ερευνητές, δεν αποκλείεται τα δύο αυτά δεδομένα, δηλαδή η έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης και ο πονοκέφαλος, να συνδέονται πιο στενά απ’ όσο φανταζόμαστε.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Πάβια, προχώρησαν σε μελέτη με τη συμμετοχή 100 γυναικών, η πλειοψηφία εκ των οποίων υπέφερε από ημικρανίες και οι υπόλοιπες από άλλους τύπους κεφαλαλγίας. Όπως διαπιστώθηκε, το 91% πέραν των πονοκεφάλων, αντιμετώπιζε και διάφορων φύσεων προβλήματα, στην ερωτική του ζωή.

Συγκεκριμένα, το 20% είχε μειωμένη λίμπιντο και σαν αποτέλεσμα άγχος και ένταση και το 17% έλλειψη ερωτικής διάθεσης.

Το συμπέρασμα των επιστημόνων είναι ότι οι γυναίκες που υποφέρουν από πονοκεφάλους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν και προβλήματα στην ερωτική τους ζωή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar AD

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ !! ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !! Η ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΔΕΝ ΟΦΕΊΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΊΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΎΠΑΡΞΗ ΤΟΥ !! ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΟΥΝ !!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει