Η εκκλησία… ρίχνει την πίεση του αίματος

Οφέλη για την υγεία από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις


ΥΓΕΙΑ
19:30
31/12/2011
Η εκκλησία... ρίχνει την πίεση του αίματος
4
loading

Όσο περισσότερη ώρα περνάει ένας άνθρωπος στην εκκλησία και όσο πιο πιστός είναι στο Θεό, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να έχει μειωμένη πίεση αίματος, σύμφωνα με μια νέα νορβηγική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να προστεθεί σε άλλες που επίσης έχουν διαπιστώσει να υπάρχουν οφέλη για την υγεία από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τον εκκλησιασμό.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας και της Νορβηγικής Σχολής Θεολογίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιοστέιν Χόλμεν και τον Τοργκίρ Σόρενσεν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο διεθνές περιοδικό ψυχιατρικής «International Journal of Psychiatry in Medicine», διαπίστωσαν ότι όσο πιο συχνά -τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες- πάνε στην εκκλησία, τόσο χαμηλότερη είναι κατά μέσο όρο η πίεση του αίματός τους, ακόμα και όταν απομονωθούν άλλοι παράγοντες που μπορεί να παίζουν ρόλο.

Μια προηγούμενη αμερικανική μελέτη είχε δείξει μια πιθανή σχέση ανάμεσα στον χρόνο εκκλησιασμού και στο επίπεδο της πίεσης και η νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώνει αυτή τη σχέση, καταλήγοντας ουσιαστικά στο ίδιο συμπέρασμα, παρόλο που μεταξύ ΗΠΑ και Νορβηγίας υπάρχουν αρκετές διαφορές σε θέματα θρησκευτικών αντιλήψεων. Και στις δύο περιπτώσεις, όσοι άνθρωποι είναι θρησκευτικά ενεργοί, φαίνεται να έχουν καλύτερη υγεία σε σχέση με όσους δεν ασχολούνται με την θρησκεία.

Άλλες επιστημονικές νορβηγικές μελέτες, στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν δείξει εξάλλου ότι υπάρχει θετική συσχέτιση ανάμεσα στο χιούμορ και στην χαμηλή πίεση, καθώς επίσης ανάμεσα στην συμμετοχή σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες και στην καλή υγεία. Με άλλα λόγια, εκτός από την πίστη στο Θεό, υπάρχουν και άλλα πράγματα, όπως τα αστεία και ο πολιτισμός, που βοηθούν τον οργανισμό να διατηρείται σε «φόρμα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar beast

  και το σκόρδο ρίχνει την πίεση αλλα δεν το κανουμε θέμα

  1. avatar giannis1969

   χαχαχαχαχαχα σοστοσσσσς

 2. avatar chrisp

  Το μεγαλυτερο φαρμακο της πιστης στον Ιησου Χριστό ειναι η υγεια της ψυχης απο την οποια ξεκιναν τα περισσοτερα και σοβαροτερα προβληματα

  1. avatar Powerfull

   Φίλε το άρθρο αναφέρεται στη θρησκεία γενικότερα, όχι για την πίστη στον Ιησού. Απ'ότι φένεται εξίσου καλά ρίχνει την πίεση και ο Αλάχ, και ο Βούδας...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει