Πώς τα δόντια θα παραμείνουν αστραφτερά;

Συμβουλές που θα σας χαρίσουν ένα λαμπερό χαμόγελο


ΥΓΕΙΑ
15:43
20/12/2011
Πώς τα δόντια θα παραμείνουν αστραφτερά;
loading

Προϋπόθεση ενός λαμπερού χαμόγελου είναι τα υγιή και κατάλευκα δόντια. Υπάρχουν όμως διάφορες τροφές, οι οποίες μάλιστα βρίσκονται σε αφθονία στα τραπέζια των γιορτών, και απειλούν την λάμψη της οδοντοστοιχίας.

Ποίες είναι όμως οι τροφές που καλό θα είναι να αποφεύγουμε καθώς αποτελούν εχθρό της λάμψης των δοντιών; Υπάρχουν τρόποι που επιτρέπουν να διατηρήσουμε τα δόντια αστραφτερά δίχως να απαιτείται η επίσκεψη στον οδοντίατρο;

Το αλκοόλ και τα γλυκίσματα είναι ο νούμερο ένα εχθρός των δοντιών.

Το κόκκινο και το λευκό κρασί εγκυμονούν κινδύνους για την οδοντοστοιχία. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε, είναι να πίνετε και νερό ενδιάμεσα, ώστε να μην καταστραφεί το σμάλτο.

Δεν είναι όμως μόνο το αλκοόλ εχθρός του χαμόγελού σας, είναι και τα σοκολατένια γλυκά που υπάρχουν σε κάθε τραπέζι. Τα βακτηρίδια συγκεντρώνονται μεταξύ των δοντιών και η τερηδόνα καραδοκεί. Έτσι ένα σωστό και σχολαστικό βούρτσισμα θα σας βοηθήσει, όπως επίσης και η χρήση του νήματος.

Ακόμη, κάτι που γενικά πρέπει να αποφεύγετε, είναι να σφίγγετε τα δόντια σας. Αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει εκτός από πονοκεφάλους και καταστροφή του σμάλτου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει