Την ιδιαίτερη προσοχή που απαιτείται κατά τη χρήση μπατονέτας για τον καθαρισμό των αυτιών, έρχεται να υπενθυμίσει ένα βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο ένας γιατρός από την Ινδία.

Το βίντεο δείχνει την αφαίρεση ενός παλιού κομματιού βαμβακιού μπατονέτας από το αυτί ενός ασθενούς, ο οποίος δεν γνώριζε ότι είχε απομείνει μέσα στο λαβύρινθο.

Ο ασθενής είχε επισκεφτεί τον γιατρό για μια σειρά από προβλήματα στην ακοή του και έπειτα από ενδελεχή εξέταση, εντοπίστηκε το ξένο αντικείμενο στο αυτί του.

Στο βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο ο Δρ. Kunal Karade από το Nagpur της Ινδίας, ο επιστήμονας βγάζει το βαμβάκι με τη χρήση ειδικού μεταλλικού εργαλείου.

Ο γιατρός ανέφερε ότι ο ασθενής του υπέφερε, μεταξύ άλλων, από φαγούρα στο αυτί και εποχικές αλλεργίες και πως το βαμβάκι που αφαίρεσε «συνοδευόταν» και από μια μάζα από τρίχες. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, εκατοντάδες άνθρωποι καταφεύγουν στους γιατρούς με τραυματισμούς από τη χρήση μπατονέτας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.