«Είναι σαν να ανοίγεις το στέρνο κάποιοι και να βλέπεις την καρδιά του να χτυπά». Έτσι περιγράφει ο καρδιολόγος Bijoy Khandheria τις εικόνες σε τέσσερις διαστάσεις που παρέχει το λογισμικό cSound απεικονίζοντας την καρδιακή λειτουργία.

«Οι υπέρηχοι μας επέτρεπαν να δούμε την καρδιά αλλά όχι με τόσες λεπτομέρειες όσες θα θέλαμε», εξήγησε ο Δρ. Khandheria.

«Χρησιμοποιήσαμε το σήμα τους για να αναπαραστήσουμε την καρδιά επίπεδο-επίπεδο, σχεδόν σαν ένας χασάπης που χρησιμοποιεί μαχαίρι», είπε σε μία ομολογουμένως γλαφυρή περιγραφή. «Στη συνέχεια ενώσαμε τα επίπεδα για να σχηματίσουμε τη συνολική εικόνα».

Το λογισμικό άρχισε πρόσφατα να χρησιμοποιείται από τον Δρ. Khandheria και τους συναδέλφους του στο Αurora St Luke’s Medical Center στις ΗΠΑ,

Οι εικόνες είναι τόσο καθαρές που επιτρέπουν στους γιατρούς να δουν το αίμα στις αρτηρίες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρατηρήσουν τυχόν αιμορραγίες  γύρω από τις βαλβίδες και να αξιολογήσουν τυχόν βλάβες.

KARDIA1 KARDIA2 KARDIA3

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.