Με το πέρασμα των χρόνων το δέρμα μας αρχίζει να χάνει τη σφριγηλότητα, την ελαστικότητα και τη λάμψη του. Ωστόσο υπάρχουν μερικοί έξυπνοι τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε ή να καθυστερήσετε την εμφάνιση ρυτίδων.

Να αποφεύγετε τον ήλιο
Αυτός είναι νούμερο ένα. παράγοντας. Σύμφωνα με έρευνες άτομα που περιόρισαν την έκθεσή τους στον ήλιο είχαν λιγότερες ρυτίδες και έδειχναν γενικά νεότερα από τους λάτρεις του ήλιου.

Να φοράτε αντηλιακό
Προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος και βοηθάει να αποφύγετε τις ρυτίδες.

Μην καπνίζετε
Όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν, ότι το κάπνισμα γηράσκει το δέρμα, κυρίως απελευθερώνει ένα ένζυμο, το οποίο διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

Να κοιμάστε αρκετά
Όταν δεν κοιμάστε αρκετά το σώμα παράγει υπερβάλλουσα κορτιζόνη, μια ορμόνη που διασπά τα κύτταρα του δέρματος. Κοιμηθείτε αρκετά και θα παράγετε περισσότερη αυξητική ορμόνη, που βοηθά το δέρμα να παραμένει σκληρό, περισσότερο ελαστικό και λιγότερο ευάλωτο στις ρυτίδες.

Να κοιμάστε ανάσκελα

Η αμερικανική Ακαδημία δερματολογίας προειδοποιεί ότι το να κοιμάται κανείς σε ορισμένες θέσεις κάθε νύχτα οδηγεί σε γραμμές του ύπνου στο δέρμα οι οποίες παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος και δεν υποχωρούν όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι. Το να κοιμάστε στο πλευρό αυξάνει τις ρυτίδες στο μάγουλο και το σαγόνι, ενώ το να κοιμάστε μπρούμυτα οδηγεί στη δημιουργία μετώπου με αυλάκια. Για να μειωθούν οι ρυτίδες καλό είναι να κοιμάστε ανάσκελα.

Μη μισοκλείνετε τα μάτια σας
Οποιαδήποτε επαναλαμβανόμενη κίνηση του προσώπου οδηγεί στην υπερλειτουργία των μυών του προσώπου δημιουργώντας αυλάκια κάτω από την επιφάνεια, που τελικά καταλήγουν σε ρυτίδες.

Φορέστε γυαλιά ηλίου
Προστατεύουν το δέρμα γύρω από τα μάτια από βλάβες και σας εμποδίζουν να μισοκλείνετε τα μάτια σας.

Να καταναλώνετε περισσότερο ψάρι- ειδικά σολομό
Ο σολομός αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης αλλά και ωμέγα -3 λιπαρών οξέων. Τα λιπαρά οξέα βοηθούν στην τροφή του δέρματος και το βοηθούν στη νεανικότητα και στη μείωση των ρυτίδων.

Επιλέξτε κακάο αντί για καφέ

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nutrition», το 2006, επιστήμονες βρήκαν ότι το κακάο περιέχει υψηλά επίπεδα δυο διαιτητικών φλαβονοειδών, τα οποία βοηθούν στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία, στη βελτίωση της κυκλοφορίας των κυττάρων του δέρματος, ενώ επηρέασαν την ενυδάτωση και έκαναν το δέρμα να φαίνεται πιο μαλακό.

Να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Το κλειδί είναι τα αντιοξειδωτικά συστατικά. Αυτά τα συστατικά πολεμούν τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες με τη σειρά τους βοηθούν το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό και πιο λαμπερό προστατεύοντας από τη φωτογήρανση.

Χρησιμοποιείτε ενυδατικά προϊόντα

Οι γυναίκες ενδιαφέρονται τόσο για τα προϊόντα κατά του γήρατος, που πολλές φορές παραβλέπουν τη δύναμη ενός απλού ενυδατικού προϊόντος. Το ενυδατωμένο δέρμα απλώς δείχνει καλύτερο, έτσι οι γραμμές και οι πτυχώσεις είναι λιγότερο ευδιάκριτες.

Μην πλένετε το πρόσωπό σας σε υπερβολικό βαθμό
Σύμφωνα με δερματολόγους του Πανεπιστημίου του Μαίρυλαντ, το ζεστό νερό παίρνει από το δέρμα τα φυσικά έλαια και την ενυδάτωση που προστατεύουν από τις ρυτίδες. Αν το πλένετε πολύ συχνά απομακρύνετε και την προστασία.

Πηγή: iatronet.gr