Ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος γα θέματα άθλησης και διατροφής, Χρήστος Αηδόνης, στο πλαίσιο της πολιτικής που έχει θεσπίσει το υπουργείο με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας των πολιτών, μέσω δράσεων σχετικών με την ορθή διατροφή και την άθληση, συναντήθηκε με το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και αντάλλαξαν ιδέες και σκέψεις.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν παρουσία και του ειδικού γραμματέα Άθλησης και Διατροφής, Κώστα Παταβούκα, την προοπτική κοινών δράσεων στον τομέα της «Άθλησης για Όλους», της δημιουργίας «Πάρκων Υγείας και Άθλησης», «Διαδρομών Άθλησης», το σχεδιασμό του «Εθνικού Αθλητικού Χάρτη», καθώς και την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος ποδηλατικών πάρκων, με έμφαση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Αηδόνης τόνισε ότι η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ σημαντική και θα αποτελέσει το παράδειγμα για αντίστοιχες δράσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας. Σκοπός, ο σχεδιασμός όσο το δυνατό περισσότερων, σύγχρονων, υγιών και ευχάριστων χώρων διαβίωσης, εντός των μεγαλουπόλεων, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών.