Ένα από τα πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε είναι ο καιρός. Πολλές φορές προετοιμαζόμαστε για το τρέξιμο μας, όμως η βροχή καραδοκεί. Και ενώ πάντα η εναλλακτική του διαδρόμου ή της ξεκούρασης υπάρχει, το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο είναι πάντα μια αναζωογονητική εμπειρία.

Αρκεί να είσαι σωστά προετοιμασμένος για τις βροχερές μέρες.  

Ντύσου κατάλληλα

Η επιλογή της σωστής ενδυμασίας είναι ζωτικής σημασίας όταν τρέχεις στη βροχή. Προτίμησε ρούχα που απορροφούν την υγρασία και είναι ελαφριά, τα οποία δεν θα απορροφήσουν νερό και δεν θα βαρύνουν. Ένα αδιάβροχο μπουφάν θα σε κρατήσει στεγνό χωρίς να υπερθερμανθείς. Μην ξεχάσεις ένα καπέλο να προστατεύσεις το πρόσωπο και τα μάτια σου από τις σταγόνες της βροχής.

Φόρεσε τα κατάλληλα παπούτσια

Αν έχεις τη δυνατότητα επένδυσε σε ένα ζευγάρι παπούτσια τρεξίματος ειδικά σχεδιασμένα για υγρές συνθήκες. Αναζήτησε παπούτσια με καλή πρόσφυση και αδιάβροχα χαρακτηριστικά. Αν τα παπούτσια σου βραχούν, γέμισε τα με εφημερίδα μετά το τρέξιμο για να τα βοηθήσεις να διατηρήσουν το σχήμα τους και να στεγνώσουν φυσικά.

Βεβαιώσου ότι φαίνεσαι

Ο βροχερός καιρός συχνά σημαίνει μειωμένη ορατότητα. Φόρεσε φωτεινά και ανακλαστικά ρούχα για να είσαι ορατός στα οχήματα και τους άλλους δρομείς. Εξέτασε το ενδεχόμενο να φοράς έναν φακό κεφαλής που αναβοσβήνει για να αυξήσεις την ορατότητά σου, ειδικά αν τρέχεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Κάνε σωστή προθέρμανση

Αφιέρωσε επιπλέον χρόνο για να ζεστάνεις τους μυς σου πριν βγεις στη βροχή. Οι μύες σου τείνουν να είναι πιο σφιχτοί σε πιο κρύο, υγρό καιρό, οπότε μια καλή προθέρμανση είναι απαραίτητη για την πρόληψη τραυματισμών.

Επικεντρώσου στη φόρμα σου

Διατήρησε μικρότερο βηματισμό και ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό για να βελτιώσεις τη σταθερότητα σε υγρές και ολισθηρές επιφάνειες. Δώσε προσοχή στο πάτημά σου και πρόσεξε τις λακκούβες και τα ολισθηρά φύλλα, προσαρμόζοντας ανάλογα τον βηματισμό σου.

Στέγνωσε και άλλαξε γρήγορα

Μετά το τρέξιμό σου άλλαξε τα βρεγμένα ρούχα σου το συντομότερο δυνατό. Είναι καλό να έχεις ένα σετ στεγνών ρούχων και μια πετσέτα να σε περιμένουν στο αυτοκίνητό ή στο σπίτι. Ένα ζεστό ντους όχι μόνο θα σε καθαρίσει, αλλά και θα σε βοηθήσει να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του σώματός σου.

Απόλαυσε το

Το τρέξιμο στη βροχή μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και απελευθερωτική περιπέτεια, που σου επιτρέπει να συνδεθείς με τη φύση με έναν μοναδικό τρόπο. Ο ήχος των σταγόνων της βροχής, το δροσερό αεράκι και η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος μπορούν να κάνουν το τρέξιμό σου αξέχαστο.