Οι δύο βασικές συμβουλές που διαβάζουμε και ακούμε πολύ συχνά όταν έχουμε στόχο μια πιο ποιοτική ζωή είναι η γυμναστική και η ισορροπημένη διατροφή. Από μια απλή κουβέντα με την παρέα σου μέχρι μια επίσκεψη στον γιατρό, αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα που ακούς. Και φυσικά, η γυμναστική και η καλή διατροφή είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για το σώμα και την ευζωία σου. Αλλά υπάρχουν και άλλα που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σου, και μάλιστα πολύ ευχάριστα.

Μπορείς να εμπνευστείς από τις συνήθειες των κατοίκων στις Μπλε Ζώνες, δηλαδή στις περιοχές του κόσμου με το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων ηλικίας 100 ετών και άνω. Τα περισσότερα από τα άτομα που ζουν μέχρι τα 90 τους χρόνια και μετά σε αυτές τις περιοχές δεν ακολουθούν την πιο trendy δίαιτα ούτε τρέχουν καθημερινά σε έναν διάδρομο. Ζουν έναν ολοκληρωμένο τρόπο ζωής που δίνει μεγάλη έμφαση στην ευχαρίστηση και τη χαρά.

Δεν χρειάζεται να ζεις σε μια τέτοια περιοχή για να υιοθετήσεις συνήθειες που θα ευνοήσουν τη μακροζωία σου. Μπορείς απλά να τις μάθεις και να τις εφαρμόσεις στη δική σου καθημερινότητα. Κάνοντας απλές αλλά σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, μπορείς να ακολουθήσεις το μονοπάτι για μια πιο υγιή και ενδεχομένως μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Διάβασε περισσότερα στο Love Yourself