Στην Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και στην Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος κατήγγειλε ο Χουράμ Σαχζάτ του Μπασίρ ότι χθες το απόγευμα χτυπήθηκε από αστυνομικό μπροστά σε συγκρατούμενούς του.

«Ο αστυνομικός με χτύπησε στο κεφάλι όταν του ζήτησα επίμονα ένα παυσίπονο. Η απάντηση του αστυνομικού ήταν «άντε γ(…), φύγε, πήγαινε μέσα βρωμιάρη» κατήγγειλε ο Χουράμ Σαχζάτ του Μπασίρ με αριθμό κρατούμενου 2663 στην πτέρυγα Α3 δωμάτιο 6 στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Σύμφωνα με την Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», η κατάσταση στην περιοχή είναι «τεταμένη τις τελευταίες μέρες αφού η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε απελάσεις χωρίς την θέληση των κρατούμενων αφού αρνούνται να υπογράψουν “οικειοθελή επαναπροώθηση”».

Η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει πως «η αστυνομική βία έχει μείνει συστηματικά ατιμώρητη στην Αμυγδαλέζα και μετανάστες που έχουν υποστεί βασανισμούς είναι στη λίστα των απελάσεων. Γι αυτούς άλλωστε έκανε τη διαβόητη δήλωση του ο αρχηγός της ΕΛΑΣ το περασμένο καλοκαίρι “κάντε τους το βίο αβίωτο”. Οι ευθύνες ανήκουν στον ίδιο τον υπουργό Νίκο Δένδια που καλύπτει αυτά τα περιστατικά. Απαιτούμε την τιμωρία του αστυνομικού που χτύπησε τον Χουράμ Σαχζάτ. Είναι ώρα να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια».

Η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» καλεί σε συμμετοχή στα αντιφασιστικά αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στις 22 Μάρτη στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά.